Guest Amethyst Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Czy wierzycie w przeznaczenie? Link to post
melassa 2 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Nie, raczej w łańcuchy zdarzeń powiązanych ze sobą przyczynowo-skutkowo:) HorrorcoreDzifko 1 Link to post
szczesliw@ 1 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Po części wierzę w przeznaczenie A po częsci nie Myślę że swego chłopaka poznałam dzięki bardzij Bogu niż Przeznaczeniu :) Link to post
PLANETA 0 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ja napewno tak bo co jest nam pisane to i tak tego nie ominiemy i tak ma byc. :P Link to post
Catalina 0 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 W przeznaczenie nie, może bardziej w przypadki. Link to post
Secret 1 Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Kiedyś nie wierzyłam i dalej pewna część mnie uważa iż wszystko co się dzieje jest zasługą samych nas a nie jakiegoś tam przeznaczenia ,ale w pewnych sprawach coś maczało paluszki. Link to post
angel of death 1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Uważam,że życie to nasza własna "układanka" i od nas zależy jak się potoczy. Nie tłumaczę sobie jeśli coś nie wyjdzie, że taki był "los" tylko patrzę dlaczego tak się stało i jakie popełniłam błędy. :] Człowiek to taka istotka , że kiedy nie potrafi czegoś wyjaśnić to zrzuca winę na siły wyższe,w tym wypadku na przeznaczanie. Takie małe ułatwienie życia. ^^" Link to post
val 75 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Zależy, mimo, że jestem realistką to wierzę w przeznaczenie. Nic nie dzieję się bez powodu, nawet to, że ktoś staje na Naszej drodze. Link to post
Mglista 1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Nie ma czegoś takiego jak przeznaczenie... Stanowcze nie. Każdy sam kieruje swoim życiem. Link to post
val 75 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Ale nie zawsze chodzi o podejmowanie decyzji. Nie jesteś w stanie zapanować nad tym i zadecydować, że np. tej osoby nigdy nie spotkasz. Czasem to po prostu los tak chciał, gdzieś tak było zapisany, że musiało tak być... nie można o wszystkim decydować. Link to post
Mglista 1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Nie jesteś w stanie zapanować nad tym i zadecydować, że np. tej osoby nigdy nie spotkasz To nie przeznaczenie a przypadek, zwykły przypadek. Link to post
val 75 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 nic nie zdarza się przypadkiem [; przynajmniej ja w to wierzę. Link to post
Mglista 1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Przeznaczenie jest przyjmowane przez człowieka, albo dla kogoś jest, albo i nie ma. nic nie zdarza się przypadkiem [; przynajmniej ja w to wierzę. i szanuję cie za własne poglądy. Link to post
Oliwia 0 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Jeśli chodzi o przeznaczenie to owszem wierzę w coś takiego , bo ma to pewny sens . :letssin: Link to post
kon-a-L- 0 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Niema czegoś takiego jak przeznaczenia, można takie coś sobie wymyślić i w to wierzyć, ale to w ogóle nie ma sensu.. Link to post
Sparszywiały 0 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 "]Niema czegoś takiego jak przeznaczenia, można takie coś sobie wymyślić i w to wierzyć, ale to w ogóle nie ma sensu.. Przyznam Ci tutaj tylko połowiczną rację, coś takiego trochę istnieje, bo czasem bywa tak że zdarzenie się kilku zbiegów okoliczności następujących po sobie sprowadza nas do jakiegoś miejsca czy sytuacji z którą musimy się zmierzyć, potem to już od nas zależy co z tego dalej wyniknie. Link to post
Lusia1 0 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Czytam od kilku dni ciekawą książkę o potędze podświadomości. Objaśnia jak trzeba myśleć i co robić, aby żyło się lepiej. Pierw nie wierzyłam ale po kilku stronach sama się przekonałam. Jeśli wmawiamy sobie że coś pójdzie źle to tak jest. Myślę, że przeznaczenia raczej nie ma. Wszystko zależy od nas i naszego umysłu. Oczywiście wierzący mogą się tutaj spierać ;) Sama się przyznam, że śmierć bliskich tłumaczę jako znak, dla kogoś. Że to co się stało ma jakiś sens i ma zmienić kogoś z nas.. Pozdro ;) Link to post
val 75 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Czytasz książkę o sekrecie? o Prawie Przyciągania? oglądałam film, genialnie manipuluje naszą psychiką. na początku nie wierzysz, potem wypowiedzi tych ludzi Cię przekonują- tak to może być prawda ja też tak chcę- a za chwilę dajesz sobie kopa w tyłek na otrzeźwienie. Jeśli wmawiamy sobie że coś pójdzie źle to tak jest nie do końca. jedna negatywna myśl jest 10razy słabsza od pozytywnej. ale fakt- negatywna zakłóca 'przesłanie'. Link to post
Lusia1 0 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Nie.. czytam książkę "Potęga podświadomości" Jeśli przeczytasz dowiesz się że to co piszesz o 10x to nie całkiem prawda :D Link to post
val 75 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 wiem, że nie do końca. od Naszego nastawienia dużo zależy. piszę tylko jak w tym filmie o Prawie Przyciągania było. [; to co napisałaś wcześniej dość podobne przesłanie miało, dlatego z tym skojarzyłam. Link to post
Morfeusz 0 Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Nie.. czytam książkę "Potęga podświadomości" Jeśli przeczytasz dowiesz się że to co piszesz o 10x to nie całkiem prawda :D za***ista książka. Pokazuje co za pomocą podświadomości możemy dokonać. Polecam wszystkim. Ale co do tematu, sądzę że wszystko sami stwarzamy i przyciągamy więc przeznaczenie raczej nie istnieje. Link to post
ChocolateMousse 0 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Wierze :) Każdy ma jakieś przeznaczenie :P Link to post
Daerdin 0 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Nie, nie wierzę w żadne przeznaczenie. Raczej takowego nie mam :P Link to post
Psychodela 3 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Dla mnie nie ma takiego czegoś jak przeznaczenie. Link to post
Jeux 0 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Nie wierzę w ślepe przeznaczenie, które miałoby bezwzględnie kierować naszym życiem. Uważam natomiast, że każdy człowiek ma z góry ustalone predyspozycje, a już od niego samego zależy, co zechce z nimi zrobić. Link to post
Recommended Posts