Jump to content

Najlepszy przyjaciel

Guest Amethyst

Recommended Posts

Mam, a może raczej miałem, przyjaciółkę. Znamy się od dzieciństwa, w szkole zawsze byliśmy w tej samej klasie, była chyba jedyną osobą z którą nie miałem żadnych spięć, czułem do niej sympatię. Pomagałem jej w trudnych sytuacjach, ona zaś słuchała mojego marudzenia, znała mnie lepiej niż długoletnia partnerka. Kilka lat temu to wszystko zaczęło się kruszyć. Wielokrotnie zachowała się jak picza a ja za każdym razem jej to wybaczałem, nie potrafiłem być zły. Aż w końcu moja cierpliwość dobiegła końca. Dziś nasza znajomość ogranicza się do dwóch krótkich szajsbukowych wiadomości na pół roku, jednak nadal jestem gotów wyciągnąć rękę gdy zajdzie taka potrzeba.

• 3 months later...

Mam trzy takie osoby. Dwie znam "od urodzenia", jedną od 1 klasy podstawówki. Są dla mnie jak siostry, nieważne jak długo się nie widzimy, zawsze kiedy w końcu się spotykamy, to czuję się jakbym ostatnio widziała je kilka dni, a nie np. kilka miesięcy temu. Wiem, że mogę na nie liczyć, poradzić się ich itd. Cieszę się, że je mam.

Nigdy nie mialam takiego prawdziwego przyjaciela czy przyjaciółki.

Obecnym przyjacielem, misiem do bicia i poduszka do wypłakiwania sie jest mój chlopak. Jest wtedy, gdy go potrzebuje. Dba o mnie. Kocha taką jaką jestem. Przy nim zmieniam swoje dotychczasowe podejścia do życia i nie tylko. Czuje sie po prostu sobą i nie musze nikogo udawać.

Wspiera, pociesza, szanuje, mój osobisty anioł stróż, który czuwa nade mna non stop. Jest dla mnie starszym bratem, przyjacielem, chłopakiem, reasumując - moim wszystkim, całym światem. Kazdemu życzę takiego szczęścia i takiej osoby dzięki, której mozemy tak beztrosko poczuc sie kochanym i potrzebnym. :)

Tak, kiedyś bylo inaczej... A teraz jest jak w bajce. Mam przyjaciela, najlepszego, prawdziwego... Ja nawet o takim nie marzyłam, a tu taka przystojna i kochana niespodzianka, ktora znosi te moje fochy i humory. :)

Oby kazdy kiedyś odnalazl swojego anioła stróża i byl szczesliwy. :)

Dziekuje. ;)