Jump to content

Wędkarstwo

NeMsOn

Recommended Posts

Jest coś z rybami (temat), ale to chyba nie to samo, więc no.

A co do wędkarstwa to jak najbardziej lubię. Dla mnie nie jest to nudne, ale często wymaga sporo cierpliwości. Do tej pory pamiętam jak jeździłam jeszcze niedawno z tatą nad jakieś jeziora na ryby i siedzieliśmy dniami i wędkowaliśmy. Całkiem fajne zajęcie. No i można się nacieszyć, jak już uda się coś złowić. :)

• 8 months later...

Moja rodzina wędkuje. Cała rodzina. Ja, ojciec, matka, siostra. Matka najmniej, ale potrafi. Zaraził mnie tym ojciec, i przyznam że nie ma lepszego odpoczynku niż posiedzenie w słoneczku i posłuchanie w ciszy szumiącej wody, po to by nagle w furii walki wyciągnąć rybacza jakiegoś :D.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

jak byłam młodsza zawsze jeździłam z ojcem na ryby, a jestem bardzo niecierpliwym człowiekiem, i czekanie było straszne, dlatego wędkarstwo jak dla mnie jest nudne. Moa pierwsza rybka miała może 10 cm, ale była taka śliczna, wpuściłam spowrotem do stawu :)

Mój ojciec bardzo lubi wędkować, kiedyś się z nim zabierałam i raczej nie łowiłam, a szukałam w ziemi robaków, które i tak się do połowu nie nadawały xD Jak dla mnie bardzo nudne zajęcie, nie mam aż tyle cierpliwości żeby siedzieć godzinami i czekać aż jakaś ryba zacznie brać XP

• 2 years later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

hobby przyjemne, ale wymaga zgromadzenia nie małej ilości ekwipunku

Zaczynając od haczyków przez linki, kuferki na dobrym nożu kończąc. Wydatki duże ale czego się nie robi żeby uciec z domu;]

na zimę to jeszcze dobrą odzież na te ryby możesz mu kupić, kurtkę, kamizelkę, odzież termo, czapka np. z wełny merino

zawsze dobry nóż, latarka, kuchenka turystyczna, mogę wymyślać bez końca  :)

A z tą kuchenką to nie lekka przesada??

• 4 weeks later...

Zaczynając od haczyków przez linki, kuferki na dobrym nożu kończąc. Wydatki duże ale czego się nie robi żeby uciec z domu;]

A z tą kuchenką to nie lekka przesada??

kuchenka nie. ważne jest też coś co pozwoli długo patrzeć się na wodę. czyli okulary polaryzacyjne i czapka, ale z daszkiem

na zimę to jeszcze dobrą odzież na te ryby możesz mu kupić, kurtkę, kamizelkę, odzież termo, czapka np. z wełny merino

zawsze dobry nóż, latarka, kuchenka turystyczna, mogę wymyślać bez końca :)

czapka z wełny?? na cały rok taka? pokaz mi co masz na myśli

zblizają się świeta, więc myślę o prezentach, a mój tato jest wędkarzem... coś może wymyślę  wtej dziedzinie ,choc nie ukrywam ,że nic nie kojarze oprócz wędki ;]

nóż. każdy wędkarz lubi mieć nóż, lubi też mie nowy nóż.