KolorowaMamba 21 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Kupiłam, popaliłam 2tyg i sprzedałam. Nie "zaspokajał" jednak moich potrzeb :D I raczej się już do niego nie przekonam.. Link to post
poverejay 5 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 KolorowaMamba kupiłaś taki gdzie sie zalewa na wacik czy do pojemniczka?...to istotne...Zalewany liquid na wacik też u mnie nie spełnił wymagań ale zalewany do zbiorniczka już tak.. Link to post
KolorowaMamba 21 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Miałam zalewany do pojemniczka.. Nie podchodził mi zupełnie. Link to post
poverejay 5 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Ok ale na watke czy na grzałke...? Link to post
Obcy 145 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Hmm a na ile wystarcza taki liquid np 30ml ? Link to post
Pyskata. 179 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 To zależy ile palisz. Ja palę e-papieroska i już ponad tydzień nie dotknęłam normalnych fajek. Od czegoś trzeba zacząć. :) Link to post
Obcy 145 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 To zależy ile palisz. xD rozwalilas mnie Chce się zorientowac na ile czasu wystarczy takie 30ml...... fajki juz zakupione wiec czekam :D Link to post
poverejay 5 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Dokładnie jak pisze pyskata. Zależy ile wapujesz , jeden ciąga dymek non stop inny od czasu do czasu jak zwykłego analoga...bedziesz Obcy sporo testował, różne liqidy, aromaty, baze...luzik.. Link to post
Pyskata. 179 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Taką małą buteleczkę sobie kup, sprawdź na ile Ci wystarcza i będziesz wiedział. Jednemu starcza na 4 dni, drugiemu na miesiąc. Koszt takiej buteleczki waha się między 8-20zł. Zależy gdzie kupujesz, z jakiej firmy i jaką moc. :) Link to post
Obcy 145 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 ale ja chce wiedzieć już :D dobra, zapytam inaczej. Power ile ty palisz i na jak długo starcza ci liquid ? trus 1 Link to post
poverejay 5 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Obcy tego nie da sie ot tak ustalić....ja wapuje różne smaki, mieszam je z bazą. Liqiudów raczej nie kupuje. Kupuje natomiast baze np...100 ml i mieszam ją z aromatami: wiśnia Tabacco, mieta, Mocca itp. Mam porobione buteleczki 20ml, 10ml lub 5 ml i je sobie pale na zamiane wiec nie jestem w stanie Ci konkretnie odpowiedzieć... Link to post
Pyskata. 179 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Jeżeli palisz paczkę dziennie, i będziesz tak samo dużo palił e-fajke, to wydaje mi się, że taka buteleczka będzie starczać Ci na 4-7 dni. Link to post
poverejay 5 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 O zawartości 18 mg nikotyny. Słabsze mogą nie zaspokoić Twojego głodu nikotyny... Link to post
Pyskata. 179 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Jeżeli długo palisz i mocne, to polecam większe niż 19mg. Ja mam 24 i była akurat na początek, teraz palę 19. Link to post
poverejay 5 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Nie ma 19-tki: za to jest: 4 mg (0,4%) - 0,2 mg/papieros 8 mg (0,8%) - 0,4 mg/papieros 14 mg (1,4%) - 0,7 mg/papieros 18 mg (1,8%) - 0,9 mg/papieros 24 mg (2,4%) - 1,2 mg/papieros Ja paliłem około paczki dziennie analogów i używam 18 mg. Link to post
Pyskata. 179 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Ja mam 19. Kolega mi robi. Link to post
Wyeliminowany 17 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Ja osobiście miałem 3 zaczynając od milda kończąc na ego czy jakoś tak. Wszystkie rozdałem bo nie dawało mi tego co daje prawdziwy papieros. Jeden minus jak dla mnie - na marne wydane pieniądze. Link to post
Andrzej Baczko 0 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Paliłem e-papierosa jakiś czas ale według mnie jest to nieporozumienie. A po drugie ostatnio wzięli je na celownik i wyszło że szkodzą bardziej od narmanlych papierosów. Okazało się że tytoń jest zdrowszy. Link to post
poverejay 5 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Paliłem e-papierosa jakiś czas ale według mnie jest to nieporozumienie.A po drugie ostatnio wzięli je na celownik i wyszło że szkodzą bardziej od narmanlych papierosów. Okazało się że tytoń jest zdrowszy. Jakieś konkrety? Równie dobrze mógłbym napisać że jogurt Jogobelli w Biedronce okazał sie trujący....ale jakbym ja tak napisałbym to podałbym składnik który to powoduje...jak jest w Twoim przypadku? Co wykryli?? Nadal wode w płucach? Sprecyzuj odpowiedz... Link to post
Disorder 332 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 znam parę osób, które próbowały się na to przerzucić, ale nie wytrzymały długo i powróciły do nałogu. bardzo często w galeriach, na uczelni spotykam ludzi z e-papierosem (moda się na to zrobiła chyba teraz). Link to post
poverejay 5 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Moda modą tyle że ja osobiście nie robie tego dla mody. "Wapując" zauważyłem że oddycham lepiej "głebiej" - moge wiecej. Nie mam kaszlu. Tak czy inaczej nadal ma to zły wpływ na nasze "serduch". Interesowałyby mnie konkrety (jakoś nie miałem dawno czasu poczytać nowości odnosnie e-palenia oraz jego zagrozeń) co do problemów jakie e-palenie moze wywierać. I tytoń i -epalenie nie jest zdrowe. To wie każdy, ale mając do wyboru to "gorsze zło" wybrałem e-fajki i nie dla mody. Oczywiscie są rózni, kiedyś na jakimś forum koleś napisał że nigdy zwykłego papierosa w bizi nie miał ale kupił sobie e-papieroska bo ma " słodki dymek" i go sobie popala..porażka..bo tak wpadnie w nałód którego lepiej wogóle nie zaczynać. Link to post
Recommended Posts