Luvuu 380 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Zauważyłam, że powoli rodzi się nowa moda na tzw. "bale gimnazjalne". Pod koniec trzeciej klasy organizowana jest w danej szkole impreza dla wszystkich trzecioklasistów - jest muzyka, uroczysty taniec, eleganckie stroje. Myślicie, że organizowanie takiej 'gimnazjalnej ministudniówki' jest głupotą? A może są wśród nas osoby, które miały taki bal? Link to post
Zagadka 14 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Jak ja kończyłem gimnazjum to jeszcze nie było mody na takie bale. Moim zdaniem taki bal to fajna sprawa można ostatni raz pobawić sie z wszystkimi znajomymi. Link to post
Luvuu 380 Posted November 1, 2012 Author Report Share Posted November 1, 2012 W mojej szkole nie było, pomysł nie przeszedł, nasza wychowaczyni stwierdziła, że 'studniówkę ma się raz w życiu i że powinna wystarczyć nam dyskoteka'. Mi z resztą ten bal był obojętny :D W drugim gimnazjum w mieście, taki bal jest co roku i większość uczniów chodzi na niego. ;) Link to post
Anansie. 3 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Dziwny wytwór. Nie słyszałam o tym. Grunt, że mnie ominęło. Link to post
T85 95 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Łe z racji tego że ja już mam swoje lata to mnie takie coś ominęło. Ale dobrze pamiętam że miałem jakąś imprezę na zakończenie 8 klasy i było fajnie. I na pewno nie jest to zły pomysł bo z niektórymi ludźmi nie spotkamy się już póżniej, więc jest okazja do zabawy :D Link to post
trus 208 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Fajna sprawa, tak jak pisał Zagadka - świetna okazja by dobrze się pobawić z całą paczką, zapewne po raz ostatni, bo później zwykle drogi się rozchodzą. Byłam na takim balu, wynajęliśmy salę, znajomi robili za DJ'ów, wszyscy ładnie ubrani... Z początku było nudno, za oknem jasno to i jakoś nie mogliśmy się przełamać, ale jak tylko zaczęło się robić ciemno, to na parkiecie było nas coraz więcej i genialnie się bawiliśmy :D Mile wspominam ten dzień, naprawdę dobrze się bawiłam :D Link to post
Koleszko 204 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 U nas był bal... Niestety, kilka miesięcy wcześniej złamałem nogę i to dość poważnie, więc ten bal miałem z głowy. Tak jak mówiła Luvuu, u nas takie bale organizowane są co roku od dobrych paru lat i cieszy się dość dobrą reputacją i sporą frekwencją. Link to post
rebellious angel 80 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 czy to nie chodzi po prostu o komers? U mnie w gimnazjum organizowano go co rok, jeśli oczywiście klasa/klasy trzecia/trzecie chciała/chciały. Akurat mojemu rocznikowi nie udało się zorganizować takiej imprezy.. Za dużo było odmiennych zdań co do wyglądu tej imprezy. Jakoś nie żałuję, z paroma osobami z którymi chcę to utrzymuję kontakt, nie na jednej imprezie byliśmy ze sobą. (; Myślę, że wystarczająca jest studniówka. A komers to dodatkowy wydatek. Link to post
Disorder 332 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 mieliśmy komers, zwykła dyskoteka, tylko że z jedzeniem. nigdy nie byłam na "balu", kojarzy mi się to z amerykańskimi filmami. Link to post
Professorek 12 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 U mnie taki bal się odbył. Wszystko utrzymane w dość ciekawej formie. Na początku polonez, tańce poważniejsze, a później po prostu był Dj. Ostatnie spotkanie ze wszystkimi znajomymi. Wspólne zdjęcia, ciekawe chwile. Na pewno go zapamiętam pozytywnie. Fajnie, że takie coś jest organizowane :) Każdy kto nie miał, niech żałuje. Link to post
lexxie 2 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ja! Ja! Dziękit temu miałam prześwietne zakończenie gimnazjum, na początku odtańczyliśmy przepiękny układ poloneza a potem impreza do późnych godzin. U mnie taki bal się odbył. Wszystko utrzymane w dość ciekawej formie. Na początku polonez, tańce poważniejsze, a później po prostu był Dj. Ostatnie spotkanie ze wszystkimi znajomymi. Wspólne zdjęcia, ciekawe chwile. Na pewno go zapamiętam pozytywnie. Fajnie, że takie coś jest organizowane :) Każdy kto nie miał, niech żałuje. Naprawdę fajna sprawa dzięki której na pewno pozostanie wiele miłych wspomnień. Link to post
Luvuu 380 Posted December 6, 2012 Author Report Share Posted December 6, 2012 Nigdy nie spotkałam się z nazwą komers o.O Link to post
Bella 1 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 W mojej szkole balu nie było, tylko zwykła dyskoteka. I bardzo dobrze! Nie chciałabym brać udziału w jakiejś sztywnej, ustawianej szopce w wieku tych 15 czy 16 lat. Link to post
Niebieska 224 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Jak dla mnie bale na zakończenie każdej szkoły to przesada. Powinien być jeden maturalny i tyle. Link to post
Recommended Posts