Jump to content

Bal gimnazjalny

Luvuu

Recommended Posts

Zauważyłam, że powoli rodzi się nowa moda na tzw. "bale gimnazjalne". Pod koniec trzeciej klasy organizowana jest w danej szkole impreza dla wszystkich trzecioklasistów - jest muzyka, uroczysty taniec, eleganckie stroje. Myślicie, że organizowanie takiej 'gimnazjalnej ministudniówki' jest głupotą? A może są wśród nas osoby, które miały taki bal?

• 1 month later...

W mojej szkole nie było, pomysł nie przeszedł, nasza wychowaczyni stwierdziła, że 'studniówkę ma się raz w życiu i że powinna wystarczyć nam dyskoteka'. Mi z resztą ten bal był obojętny :D W drugim gimnazjum w mieście, taki bal jest co roku i większość uczniów chodzi na niego. ;)

Łe z racji tego że ja już mam swoje lata to mnie takie coś ominęło. Ale dobrze pamiętam że miałem jakąś imprezę na zakończenie 8 klasy i było fajnie. I na pewno nie jest to zły pomysł bo z niektórymi ludźmi nie spotkamy się już póżniej, więc jest okazja do zabawy :D

Fajna sprawa, tak jak pisał Zagadka - świetna okazja by dobrze się pobawić z całą paczką, zapewne po raz ostatni, bo później zwykle drogi się rozchodzą. Byłam na takim balu, wynajęliśmy salę, znajomi robili za DJ'ów, wszyscy ładnie ubrani... Z początku było nudno, za oknem jasno to i jakoś nie mogliśmy się przełamać, ale jak tylko zaczęło się robić ciemno, to na parkiecie było nas coraz więcej i genialnie się bawiliśmy :D Mile wspominam ten dzień, naprawdę dobrze się bawiłam :D

czy to nie chodzi po prostu o komers?

U mnie w gimnazjum organizowano go co rok, jeśli oczywiście klasa/klasy trzecia/trzecie chciała/chciały.

Akurat mojemu rocznikowi nie udało się zorganizować takiej imprezy.. Za dużo było odmiennych zdań co do wyglądu tej imprezy.

Jakoś nie żałuję, z paroma osobami z którymi chcę to utrzymuję kontakt, nie na jednej imprezie byliśmy ze sobą. (;

Myślę, że wystarczająca jest studniówka. A komers to dodatkowy wydatek.

• 4 weeks later...

U mnie taki bal się odbył. Wszystko utrzymane w dość ciekawej formie. Na początku polonez, tańce poważniejsze, a później po prostu był Dj. Ostatnie spotkanie ze wszystkimi znajomymi. Wspólne zdjęcia, ciekawe chwile. Na pewno go zapamiętam pozytywnie. Fajnie, że takie coś jest organizowane :) Każdy kto nie miał, niech żałuje.

Ja! Ja! Dziękit temu miałam prześwietne zakończenie gimnazjum, na początku odtańczyliśmy przepiękny układ poloneza a potem impreza do późnych godzin.

U mnie taki bal się odbył. Wszystko utrzymane w dość ciekawej formie. Na początku polonez, tańce poważniejsze, a później po prostu był Dj. Ostatnie spotkanie ze wszystkimi znajomymi. Wspólne zdjęcia, ciekawe chwile. Na pewno go zapamiętam pozytywnie. Fajnie, że takie coś jest organizowane :) Każdy kto nie miał, niech żałuje.
Naprawdę fajna sprawa dzięki której na pewno pozostanie wiele miłych wspomnień.
  • 5 months later...