Jump to content

Papierosy

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 6 months later...

Nie palę, ale w sumie co z tego skoro tyle osób wokół mnie pali? Podobno wdychany dym jest jeszcze gorszy niż samo palenie, więc... ;)

Spróbowałam kiedyś zapalić, stwierdziłam że poza ohydnym dymem i mniejszą zawartością portfela nic z tego nie mam i tak na szczęście twierdzę do dziś.

• 3 weeks later...

Bierne palenie jest chyba nawet gorsze.

Oczywiście, że gorsze, zresztą lekarze przestrzegają przed tym ciągle i każdego, ale palacz nie daje sobie przetłumaczyć i  czasami nie rozumie tego, że skoro on jeden pali,a cała reszta nie - powinien wyjść na papieroska .Całe szczęście ,że w pracy są wyznaczone miejsca do palenia,a w niektórych nawet każą każde wyjście na papieroska odpracować - i bardzo słusznie.

• 4 years later...
  • 9 months later...
W dniu 27.04.2019 o 16:09, Janko Bzykant napisał:

Jarałem dymy, ale prawie od dziesięciu lat dałem sobie siana na prośbę żony. Alko też nie spożywam poza kieliszkiem dobrego wina,  także dałem sobie siana z chlaniem dychacz lat temu. Kiedyś dawałem w czajnik zdrowo, ale na szczęście w porę zmądrzałem. 

Powiedz, jak Cię żona przekonała? 

17 godzin temu, rebellious angel napisał:

Powiedz, jak Cię żona przekonała? 

Powiedziała , że jeśli złamię zakaz, to mogę o niej zapomnieć.  Co prawda , gdy ją poznałem , byłem już prawie czysty. Wcześniej dałem słowo cioci i wujkowi u których zamieszkałem . Obiecałem ,że definitywnie zerwę z dotychczasowym życiem.

• 5 years later...