Jump to content

Jaki ostatnio obejrzeliście film?

Guest Amethyst

Recommended Posts

Guest Amethyst

Proponuję aby w tym temacie dzielić się ze swoich wrażeń na temat ostatnio obejrzanego filmu lub filmów;-)

Ja ostatnio ogladałam film pt 27 sukienek. To komedia romantyczna .Podobał mi się i to bardzo.Film z ciekawą fabułą,i zaskaującym zakonczeniem.

Wszystkim lubiącym taki gatunek serdecznie polecam .

• 4 weeks later...

Widziałam Emily, ale wolę nieco inne kino.

Ostatnio na przykład widziałam film "operacja SAMUM". To stary, polski film- zrobił go Pasikowski w 1999. "Film oparty jest na ściśle tajnej operacji polskiego wywiadu przeprowadzonej w Iraku w 1990 r. zwanej Operacja Samum. Akcja dzieje się w Iraku tuż przed wojną z Kuwejtem. Józef Mayer (Marek Kondrat), były as polskiego wywiadu, na wieść o uwięzieniu syna inżyniera pracującego w Iraku, na własną rękę rusza chłopakowi z pomocą. Jego misję po cichu wykorzystują dawni przełożeni, którzy chcą go użyć jako przynęty dla służb bezpieczeństwa Saddama Husajna. Były agent miałby odwrócić uwagę tamtejszej tajnej policji od ważnej akcji polskiego wywiadu: wywiezienia za granicę amerykańskich szpiegów, uwięzionych w Iraku przez wybuch wojny w Zatoce Perskiej."

Za: wikipedia.

Bardzo dobre kino. Naprawdę polecam:D

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...