Luvuu 380 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Drogie panie, jakie buty wolicie? Te na obcasach, czy na koturnach? W których czujecie się lepiej? W których wyglądamy lepiej? A może wolicie płaskie buty? ;) Link to post
Disorder 332 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 zdecydowanie lepiej się czuję w obcasach, są bardziej seksowne według mnie i lepiej się w nich prezentuje noga. jestem niska, więc mogę sobie na nie pozwolicz, ale jak już mam wybierać to wolę nosić płaskie buty, ze względu na wygodę. ale jak trzeba to się stroję i wtedy buty na obcasie są idealne. Link to post
trus 208 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Obcasy, ale koturny również noszę :P Link to post
carolynn 84 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Najlepiej to ja czuję się w adidasach. Ale jeśli mam założyć coś bardziej glamour, wybieram obcasy. Może zabrzmi to głupio, ale dziewczyny tych futerkowych kozaczkach na koturnach kojarzą mi się z faunami... :P Link to post
Luvuu 380 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 Gdybym musiała wybierać - na co dzien koturny - bez problemu mogę w nich biegać, nawet w tych najwyższych, a z moją tendencją do ciągłego spóźniania się... Bardzo przydatna funkcja. Na wielkie wyjścia, obcasy. Dziewczyny w szpilkach wyglądają naprawdę zjawiskowo, ale tylko w tych wyższych. Te kilkucentymetrowe obcasiki kompletnie mi się nie podobają, wręcz śmieszą. Do szkoły najczęściej wybieram jednak płaskie buty, z wiadomych względów. Choć lepiej czuję się w tych wyższych, jestem wysoka, a jak ubiorę koturny czy obcasy, to moje nogi potrafią robić naprawdę imponujące wrażenie. *.* Najlepiej to ja czuję się w adidasach. Ale jeśli mam założyć coś bardziej glamour, wybieram obcasy. Może zabrzmi to głupio, ale dziewczyny tych futerkowych kozaczkach na koturnach kojarzą mi się z faunami... :P Hahaha, dobre! :D Ja jak kupowałam swoje to właśnie celowo unikałam elementów futerkowych, w ogóle mi się nie podobają :P Ale zależy, co kto lubi xD Link to post
Aysha 4 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Koturny, koturny, koturny. I jeszcze raz koturny. Na obcasach nie wytrzymam całego dnia, w koturnach wręcz przeciwnie. Są wygodniejsze i nie mam obaw, że gdzieś się przewrócę zahaczając o jakąś dziurę. Moja noga lepiej prezentuje się na koturnie, niż na obcasie. Link to post
lexxie 2 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ja od zawsze wprost przepadałam za obcasami i to właśnie je najczęściej noszę. Koturny tak samo bardzo lubię, ale bardzo rzadko w nich chodzę mimo że są wygodne. Jeżeli zakładam buty na wyższym obcasie to wybieram zdecydowanie obcasy. Link to post
rebellious angel 80 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Jeśli chodzi o wygodę to wolę buty na koturnie. Obcasy uwielbiam, ale na dłuższą metę to one nie są. A na płaskim obcasie w ogóle nie lubię chodzić, bo jestem mała. Link to post
kicia. 69 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 koturny lub obcasy- lecz niezbyt wysokie :) sama jestem troche wysoka, a nie lubie być wyższa od chłopaka mojego ;) a osobiście wole płaskie. Link to post
KolorowaMamba 21 Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Najlepiej ani to, ani to. Jeśli już bym była zmuszona wybierać, to jednak stanęłabym przy obcasach, ale też nie za wysokich. Strasznie mi nie wygodnie w tego typu butach. Link to post
Silla 5 Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Na koturnach są wygodniejsze, ale na obcasach wyglądamy seksowniej :) Link to post
Katharsis 16 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Lubię i koturny, i obcasy. Nie przepadam za płaskimi butami, jakoś mniej się sobie w nich podobam. Zdecydowanie moje nogi atrakcyjniej wyglądają, kiedy są na podwyższeniu, nawet niewielkim. Link to post
miss.obvious 3 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 i koturny, i obcasy. byle było sexy i wygodnie :) na płaskich się czuję beznadziejnie - jedynie jakieś balerinki lub conversy wchodzą w grę. Link to post
etorfina 9 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 przede wszystkim mają być wygodne! :D zależy od okazji, ale koturny też mogą być eleganckie :) Link to post
Mrs_Misery 220 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Szczerze mówiąc... Chyba nie dorosłam do obcasów, jestem niska i drobna nie podobam się sobie na obcasach czy koturnach. Poza tym cenię sobie wygodę, jak widzę te wszystkie dziewczyny którym obcasy kiwają się na prawo i lewo to szczerze jest mi ich szkoda, tyle męki za trochę dobrego wyglądu. Link to post
Niebieska 224 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Mnie tam odpowiadają i obcasy i koturny. Link to post
ritalato123 0 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ja ze względu na problemy z kręgosłupem mogą chodzić jedynie na koturnach bo są dużo zdrowsze i nie obciążają tak kręgosłupa ale moja niechęć do koturnów zniknęła jakis czas temu bo obecnie można kupić bardzo ładne i stylowe,a nie tylko babcine modele. Link to post
Mrs_Misery 220 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Pękłam i kupiłam sobie ... szpilki do ślubu. Nigdy wcześniej ich nie nosiłam więc to było niesamowicie ryzykowne posunięcie ale przymierzając jedną parę w sklepie i zerkając na reakcję swojego chłopca od razu wiedziałam, że to jest to. Szpilki nie są takie straszne jak je malują. Wcześniej wyobrażałam sobie szpilki tylko z rozhuśtanymi dziewczynami, które w mękach próbują dobrze zaprezentować nogi ale ... to bzdura. Fakt, figura jest w nich niesamowita a nogi długie. Jednak nie mam ich gdzie zakładać - tym bardziej teraz nie będę ryzykować bieganiem w szpilkach z 7 miesięcznym brzuchem ale mam nadzieję, że w grudniu znów do nich wrócę. Z-a-k-o-c-h-a-ł-a-m -s-i-ę. Koturn nigdy nie miałam ale słyszałam opinię, że są bardziej stabilniejsze niż szpilki. Link to post
Nygus 53 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Zdecydowanie szpilki alternatywą mogą być te na platformie bo wtedy są stabilniejsze... jedyne płaskie buty jakie mam to balerinki na lato ewentualnie klapki na plaże ;D koturny kupiłam sobie w tamtym roku na zimę bo w szpilkach po śniegu jest ciężko a przy moim 167 wzrostu na płaskim wydaję się malutka. Większość jednak modeli butów na koturnie wygląda jak ortopedyczne przynajmniej dla mnie :P Link to post
Mrs_Misery 220 Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 O właśnie. Niskim kobietom (ja sama jestem malutka w stosunku do mojego męża bo figuruję w granicach 160 paru cm) zakładając szpilki mam więcej do dyspozycji jeśli chodzi o sukienki - dlatego, że jestem niska nie mogę sobie pozwolić na sukienki za kolano bo wyglądam w nich na jeszcze bardziej przybitą w ziemię a chodzi mi o to by optycznie wydłużyć nogi, dlatego wybieram te krótsze a szpilki są dobrym sposobem jak swobodnie dobrać sobie sukienkę. Szpilki czy w ogóle wyższe obcasy. Link to post
awredkiss 19 Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Na koturnach lepiej się chodzi, w szpilkach lepiej się wygląda. :D Osobiście lubię płaskie buty na codzien, gdy już jest okazja zakładam szpilki na platformie. :) Link to post
jagna 4 Posted February 9 Report Share Posted February 9 Ja bardzo polecam New Balance 530. Dużo wygodniejsze do pracy niż Air Force albo M2K Tekno od Nike Co do koturn to bardzo fajne można znaleźć moim zdaniem na stronie Lamanti: https://lamanti.pl/kategoria/polbuty/ Jest to polski producent :) Link to post
Recommended Posts