Jump to content

Koturny czy obcasy?

Luvuu

Recommended Posts

zdecydowanie lepiej się czuję w obcasach, są bardziej seksowne według mnie i lepiej się w nich prezentuje noga.

jestem niska, więc mogę sobie na nie pozwolicz, ale jak już mam wybierać to wolę nosić płaskie buty, ze względu na wygodę.

ale jak trzeba to się stroję i wtedy buty na obcasie są idealne.

Gdybym musiała wybierać - na co dzien koturny - bez problemu mogę w nich biegać, nawet w tych najwyższych, a z moją tendencją do ciągłego spóźniania się... Bardzo przydatna funkcja. Na wielkie wyjścia, obcasy. Dziewczyny w szpilkach wyglądają naprawdę zjawiskowo, ale tylko w tych wyższych. Te kilkucentymetrowe obcasiki kompletnie mi się nie podobają, wręcz śmieszą. Do szkoły najczęściej wybieram jednak płaskie buty, z wiadomych względów. Choć lepiej czuję się w tych wyższych, jestem wysoka, a jak ubiorę koturny czy obcasy, to moje nogi potrafią robić naprawdę imponujące wrażenie. *.*

Najlepiej to ja czuję się w adidasach. Ale jeśli mam założyć coś bardziej glamour, wybieram obcasy. Może zabrzmi to głupio, ale dziewczyny tych futerkowych kozaczkach na koturnach kojarzą mi się z faunami... :P

Hahaha, dobre! :D Ja jak kupowałam swoje to właśnie celowo unikałam elementów futerkowych, w ogóle mi się nie podobają :P Ale zależy, co kto lubi xD

Koturny, koturny, koturny. I jeszcze raz koturny. Na obcasach nie wytrzymam całego dnia, w koturnach wręcz przeciwnie. Są wygodniejsze i nie mam obaw, że gdzieś się przewrócę zahaczając o jakąś dziurę. Moja noga lepiej prezentuje się na koturnie, niż na obcasie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Szczerze mówiąc... Chyba nie dorosłam do obcasów, jestem niska i drobna nie podobam się sobie na obcasach czy koturnach. Poza tym cenię sobie wygodę, jak widzę te wszystkie dziewczyny którym obcasy kiwają się na prawo i lewo to szczerze jest mi ich szkoda, tyle męki za trochę dobrego wyglądu.

• 3 weeks later...
  • 1 year later...

Pękłam i kupiłam sobie ... szpilki do ślubu. Nigdy wcześniej ich nie nosiłam więc to było niesamowicie ryzykowne posunięcie ale przymierzając jedną parę w sklepie i zerkając na reakcję swojego chłopca od razu wiedziałam, że to jest to. Szpilki nie są takie straszne jak je malują. Wcześniej wyobrażałam sobie szpilki tylko z rozhuśtanymi dziewczynami, które w mękach próbują dobrze zaprezentować nogi ale ... to bzdura. Fakt, figura jest w nich niesamowita a nogi długie. Jednak nie mam ich gdzie zakładać - tym bardziej teraz nie będę ryzykować bieganiem w szpilkach z 7 miesięcznym brzuchem ale mam nadzieję, że w grudniu znów do nich wrócę. Z-a-k-o-c-h-a-ł-a-m -s-i-ę. 

Koturn nigdy nie miałam ale słyszałam opinię, że są bardziej stabilniejsze niż szpilki. 

Zdecydowanie szpilki alternatywą mogą być te na platformie bo wtedy są stabilniejsze... jedyne płaskie buty jakie mam to balerinki na lato ewentualnie klapki na plaże ;D koturny kupiłam sobie w tamtym roku na zimę bo w szpilkach po śniegu jest ciężko a przy moim 167 wzrostu na płaskim wydaję się malutka. Większość jednak modeli butów na koturnie wygląda jak ortopedyczne przynajmniej dla mnie :P 

O właśnie. Niskim kobietom (ja sama jestem malutka w stosunku do mojego męża bo figuruję w granicach 160 paru cm) zakładając szpilki mam więcej do dyspozycji jeśli chodzi o sukienki - dlatego, że jestem niska nie mogę sobie pozwolić na sukienki za kolano bo wyglądam w nich na jeszcze bardziej przybitą w ziemię a chodzi mi o to by optycznie wydłużyć nogi, dlatego wybieram te krótsze a szpilki są dobrym sposobem jak swobodnie dobrać sobie sukienkę.

Szpilki czy w ogóle wyższe obcasy. 

• 11 years later...