Jump to content

FREE HUGS

Disorder

Recommended Posts

Darmowe przytulanie (ang. Free Hugs Campaign) – ruch, który swój początek miał w 2004 roku i był szeroko rozreklamowany w 2006 dzięki wideoklipowi na YouTube. Uczestnicy w czasie akcji oferują nieznajomym w miejscach publicznych darmowe uściski.

Kampania jest przykładem bezinteresownych aktów życzliwości, altruistycznych zachowań wykonanych tylko w celu uszczęśliwienia innych osób. Pierwszy organizator oświadczył w wywiadzie, że celem akcji nie jest zawieranie nowych znajomości, otrzymywanie numerów telefonów czy flirtowanie.

freehug.jpg

Braliście kiedyś w tym udział?

Robiliście takie akcje lub spotykaliście w swoich miastach takie grupy ludzi?

Co o tym sądzicie?

Oj darmowe tulenie mi przypomina to co dzieje się na Przystanku Woodstock. Bo tam takie coś jest normą w pewnym sensie. I tulenie się do obcych osób nikogo tam nie dziwi. A dla mnie to coś miłego w pewnym sensie i nie widzę w tym nic złego :). Więc jestem na plus :)

w Krakowie często są takie akcje. najczęściej wcześniej ogranizują wydarzenie na Facebooku.

ja nigdy nie robiłam takich kartek z napisami, ale po drugiej stronie byłam i nie powiem, jest to miła sprawa - lubię się przytulać. ^^

ostatnio nawet jacyć Anglicy robili taką akcję.

starsi ludzie raczej uciekają, ale młodzi zawsze się tulą.

Haha, pamiętam jak kiedyś szłam z Pyskatą po Długiej w Gdańsku, a tu nagle napadli na nas jacyś dziwni ludzie i zaczęli nas przytulać xD Tak nam się spodobało, że poszłyśmy za nimi z nadzieją, że zrobią to ponownie, ale nie zrobili xD

Ja nigdy nie miałam odwagi zorganizować czy wziąć udziału w takiej akcji, może kiedyś :D

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.