Disorder 332 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Darmowe przytulanie (ang. Free Hugs Campaign) – ruch, który swój początek miał w 2004 roku i był szeroko rozreklamowany w 2006 dzięki wideoklipowi na YouTube. Uczestnicy w czasie akcji oferują nieznajomym w miejscach publicznych darmowe uściski. Kampania jest przykładem bezinteresownych aktów życzliwości, altruistycznych zachowań wykonanych tylko w celu uszczęśliwienia innych osób. Pierwszy organizator oświadczył w wywiadzie, że celem akcji nie jest zawieranie nowych znajomości, otrzymywanie numerów telefonów czy flirtowanie. Braliście kiedyś w tym udział? Robiliście takie akcje lub spotykaliście w swoich miastach takie grupy ludzi? Co o tym sądzicie? Link to post
T85 95 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Oj darmowe tulenie mi przypomina to co dzieje się na Przystanku Woodstock. Bo tam takie coś jest normą w pewnym sensie. I tulenie się do obcych osób nikogo tam nie dziwi. A dla mnie to coś miłego w pewnym sensie i nie widzę w tym nic złego :). Więc jestem na plus :) Link to post
icydrug 135 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Ja sam byłem "free hugsem" na Wanekonie w Warszawie. To fajne, bo sporo ludzi robi to z uśmiechem :). Link to post
Koleszko 204 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Dobra bania z tym jest ;) Jak byłem ostatnio w Krk, to przy sukiennicach stała dziewczyna z taką tabliczką. A, że ładna była to się skusiłem ;D Link to post
Disorder 332 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 w Krakowie często są takie akcje. najczęściej wcześniej ogranizują wydarzenie na Facebooku. ja nigdy nie robiłam takich kartek z napisami, ale po drugiej stronie byłam i nie powiem, jest to miła sprawa - lubię się przytulać. ostatnio nawet jacyć Anglicy robili taką akcję. starsi ludzie raczej uciekają, ale młodzi zawsze się tulą. Link to post
Koleszko 204 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Proste. Bo jak jest do czego to każdy się przytula ;P Tak sobie teraz myślę. Może kiedyś by został takim darmowym przytulaczem... ? Link to post
Disorder 332 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 Bo jak jest do czego to każdy się przytula ;P chyba kogo* ; )czemu nie, wydarzenie załóż na Facebooku u siebie w mieście i myślę, że ktoś się skusi. Link to post
Koleszko 204 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 chyba kogo* ; ) czemu nie, wydarzenie załóż na Facebooku u siebie w mieście i myślę, że ktoś się skusi. Yup. Sorry. ;D Mój błąd. A tam. Po co wydarzenie. Stanę na placu litewskim z tekturowym napisem ;P Link to post
trus 208 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Haha, pamiętam jak kiedyś szłam z Pyskatą po Długiej w Gdańsku, a tu nagle napadli na nas jacyś dziwni ludzie i zaczęli nas przytulać xD Tak nam się spodobało, że poszłyśmy za nimi z nadzieją, że zrobią to ponownie, ale nie zrobili xD Ja nigdy nie miałam odwagi zorganizować czy wziąć udziału w takiej akcji, może kiedyś :D Luvuu 1 Link to post
icydrug 135 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Az sobie sprawie taka koszulkę bo mnie zainspirowaliście :D. Disorder 1 Link to post
Mrs_Misery 220 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Podobnie na T85 na Woodstocku idąc między bazarami napadli mnie różni, pijani i trzeźwi ludzie, buzując radością, podrzucali mną do góry i podawali sobie między rękoma, przyjemny gest, zostać przytulonym przez zupełnie obcą osobę z szczerością w oczach. Link to post
Maurycy 225 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Brałem udział, trochę spontaniczna akcja bo cel spotkania był zupełnie inny. Świetna zabawa :) Link to post
Recommended Posts