Luvuu 380 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Jaką formę leczenia preferujecie - prywatną czy "publiczną"? Dlaczego? Co myślicie o funkcjonowaniu NFZ? Czy uważacie, że powinni go zlikwidować, bo za te pieniądze, które przeznaczamy na składki moglibyśmy się spokojnie wyleczyć prywatnie i jeszcze by nam została reszta? Zapraszam do dyskusji :) Link to post
Anonimka. 171 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Ja chodzę tylko na NFZ. Chyba bym musiała jakąś pożyczkę wziąć gdybym teraz w ciąży miała co miesiąc płacić za badania, wizyty + witaminy do tego. Zresztą nie stać mnie na to. Same badania, które teraz musiałam zrobić prywatnie bo umowy z NFZ się skończyły, a po nowym roku już za poźno by było bo to się robi między 11 a 14 tyg. kosztowały 200 zł. Może i prywatnie byłaby lepsza opieka chociaż nie zawsze płatne = lepsze. Do normalnych lekarzy też chodzę na NFZ. Link to post
B4rt3K 28 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Kiedy chodzę do dentysty, to jedynie prywatnie. Kiedy chodziłem do innego dentysty na NFZ, tak spieprzył swoją robotę, że wszystko trzeba poprawiać. Już wolę zapłacić, a mieć spokój. Link to post
Disorder 332 Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 nie każdego stać na prywatne leczenie, ale jeśli nie ma się wyboru, bo musi czekać w kolejce, a nikogo nie obchodzi, że jest umierający - trzeba. dla mnie służba zdrowia w Polsce leży i płacze. rzadko chodzę do lekarzy, ale jeśli już to przez NFZ. miałam też prywatnego lekarza chirurga, który mnie operował. Link to post
awredkiss 19 Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Na NFZ przemega długie kolejki. Ostatnio korzystam z leczenia prywatnego. Wolę zapłacić i mieć święty spokój, bo nie zawsze można czekać i czzekać.... Link to post
Moniak 0 Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Jakby więcej przeznaczali na chorych , a mniej na nowe wypasione budynki , to wystarczyłoby na leczenie wszystkich potrzebujących . powiedzcie po co urzedasowi kibel w marmurach. Link to post
Maurycy 225 Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Jeśli w Polsce to tylko prywatnie. Link to post
Blackia 117 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Czesto nawet nie z wlasnego wyboru a z przymusu, musimy korzystac z prywatnego leczenia. Jednak jezeli sie uda to korzystam z NFZ.Troche skladek mi juz zabrali to choc czesc z nich wykorzystam. Nie zostawie im na rozpieprzanie gdzie popadnie ;p Link to post
Marcinox 37 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Zazwyczaj na NFZ.. ale jeśli zachodzi taka potrzeba to jednak wolę prywatnie niż czekać w kolejkach nie wiadomo ile.. Zdrowie jest najważniejsze. Link to post
jagna 4 Posted August 22 Report Share Posted August 22 Będzie dobrze, miałam już raz i czeka mnie powtórka z rozrywki. Poproś o znieczulenie. Nic nie będziesz czuła, oprócz delikatnego dyskomfortu który potrwa dosłownie kilka chwil. Teraz dostępne są takie metody, że idzie się w kierunku bezbolesnych procedur medycznych. Od siebie mogę polecić dobrą przychodnię stomatologiczna w Gdańsku: https://www.klinikastomatologiczna.com.pl/oferta/leczenie-kanalowe/ Mają tam duże doświadczenie w takich zabiegach. Link to post
Recommended Posts