Jump to content

Leczenie prywatne czy NFZ?

Luvuu

Recommended Posts

Jaką formę leczenia preferujecie - prywatną czy "publiczną"? Dlaczego? Co myślicie o funkcjonowaniu NFZ? Czy uważacie, że powinni go zlikwidować, bo za te pieniądze, które przeznaczamy na składki moglibyśmy się spokojnie wyleczyć prywatnie i jeszcze by nam została reszta? Zapraszam do dyskusji :)

Ja chodzę tylko na NFZ. Chyba bym musiała jakąś pożyczkę wziąć gdybym teraz w ciąży miała co miesiąc płacić za badania, wizyty + witaminy do tego. Zresztą nie stać mnie na to. Same badania, które teraz musiałam zrobić prywatnie bo umowy z NFZ się skończyły, a po nowym roku już za poźno by było bo to się robi między 11 a 14 tyg. kosztowały 200 zł. Może i prywatnie byłaby lepsza opieka chociaż nie zawsze płatne = lepsze.

Do normalnych lekarzy też chodzę na NFZ.

nie każdego stać na prywatne leczenie, ale jeśli nie ma się wyboru, bo musi czekać w kolejce, a nikogo nie obchodzi, że jest umierający - trzeba.

dla mnie służba zdrowia w Polsce leży i płacze.

rzadko chodzę do lekarzy, ale jeśli już to przez NFZ. miałam też prywatnego lekarza chirurga, który mnie operował.

• 1 year later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 9 years later...

Będzie dobrze, miałam już raz i czeka mnie powtórka z rozrywki. Poproś o znieczulenie. Nic nie będziesz czuła, oprócz delikatnego dyskomfortu który potrwa dosłownie kilka chwil. Teraz dostępne są takie metody, że idzie się w kierunku bezbolesnych procedur medycznych. 

Od siebie mogę polecić dobrą przychodnię stomatologiczna w Gdańsku:

https://www.klinikastomatologiczna.com.pl/oferta/leczenie-kanalowe/

Mają tam duże doświadczenie w takich zabiegach.