Anonimka. 171 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Nie wiedziałam jak to nazwać. Chodzi o piosenki, które najczęściej nagrane są przez grupę artystów po jakimś zdarzeniu bądź w konkretnym celu. Chodzi np, o Pokonamy Fale (po ataku tsunami kilka lat temu). . Co sądzicie o tych piosenkach? Jest jakaś, która szczególnie zachowała się wam w pamięci? Link to post
Disorder 332 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 takie coś pamiętam. co sądzę? fajna sprawa. szczególnie jeśli znane osoby decydują się na taki projekt - robi się człowiekowi cieplej na sercu. z tego, co kojarzę, chyba Michael Jackson też coś nagrywał. Link to post
trus 208 Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Takie piosenki przypominają mi doskonale właśnie sytuacje dla których zostały nagrane (chociaż Moja i twoja nadzieja powstała o wiele wcześniej, ale wersja, którą wrzuciłam została nagrana dla powodzian). Moja i twoja nadzieja jest mi szczególnie bliska, może nie pamiętam powodzi dokładnie, bo byłam wtedy malutka, pamiętam tylko jak staliśmy u wujka na balkonie a nad nami krążyły samoloty, którymi przysyłano żywność, ale wiem, że to była wielka tragedia dla wielu ludzi i bardzo smutny okres. Link to post
Recommended Posts