Jump to content

DNB

Recommended Posts

Raczej mało znany, undergroundowy gatunek muzyki elektronicznej, zastanawia mnie czy ktoś z forum jej słucha? Ja po raz pierwszy z DnB zetknąłem się przez przypadek 'błądząc' po YouTube kilka lat temu, z początku te brzmienia były dla mnie bardzo dziwne ale z czasem stały się chlebem powszednim. Istnieje wiele różnych podgatunków DnB które ciągle się rozwijają, wszystkie łączą jednak szybkie tempo (160-190BPM) i głęboki bas. Poniżej wklejam linki do różnych utworów z mojej listy ulubionych, zapraszam do przesłuchania ;)

https://www.youtube....h?v=a_R-W1wihCw

https://www.youtube....h?v=RH36zY7cx-E

https://www.youtube....h?v=sx9bMRIbYJc

• 2 weeks later...
  • 7 months later...

Niestety większość tego co wkleiłeś niezbyt do mnie przemawia :( Ja wychowałem się na starszych pozycjach i widzę jak ta muzyka powoli umiera, wszystko zaczyna brzmieć podobnie, ci którzy niegdyś rozkręcali to wszystko zaczynają produkować gnioty dla Hospitala i UKF (niektórzy nazywają to disco&bass). Nie jest dobrze.

Tak narodziło się dnb/jungle (amen break)

A tutaj ładna pani tańcząca dnb step

Brałby jak cygan zasiłki :D

A linków nie potrzebuję bo i tak ściągam więcej niż dam radę przesłuchać :) W soulseek można znaleźć praktycznie wszystko.

• 9 months later...

Nie jest to sieka w głowie na chama jak noisia czy spor, dobrze że to neurofunk a nie darkstep, dużo przyjemniejszy gatunek. 
Przejścia są w miarę płynne po jakiś 3 minutach praktycznie user się odcina i nawet jeśli są jakieś niedoróbki to ich nie słychać, przynajmniej ja tak mam, że robię sobie inne czynności a muzyka współgra z tym co robie ;P, będzie mi się idealnie jeździło rowerem przy tym. 

Jeśli chcesz mogę promować twój mix na fanpagach fbkowych.

jedna wada ? : za krótkie ! :D

Jesli przyjmujesz zamówienia to poproszę : a) coś z jungli rocznik do 2000 wskazany goldie :D i coś z B) atmospheric d&b lekki relaksacyjny drumek. 

ps. a możęsz mi powiedzieć w czym tworzysz i jakiś tutek do tego ? :D

Nie jest to sieka w głowie na chama jak noisia czy spor, dobrze że to neurofunk a nie darkstep, dużo przyjemniejszy gatunek. Przejścia są w miarę płynne po jakiś 3 minutach praktycznie user się odcina i nawet jeśli są jakieś niedoróbki to ich nie słychać, przynajmniej ja tak mam, że robię sobie inne czynności a muzyka współgra z tym co robie ;P, będzie mi się idealnie jeździło rowerem przy tym.

Dwa ostatnie przejścia mogły być lepsze, ale skoro nie ma kaszany to dobrze ;)

Jeśli chcesz mogę promować twój mix na fanpagach fbkowych.

Rób sobie z nim co chcesz!

Jesli przyjmujesz zamówienia to poproszę : a) coś z jungli rocznik do 2000 wskazany goldie :D i coś z B) atmospheric d&b lekki relaksacyjny drumek.

Próbowałem już wszystkie podgatunki chyba.. Goldie jest cholernie trudny do miksowania (generalnie z wszystkimi drumami jest trochę zabawy) ale pewnie kiedyś spróbuję. Nad atmospheric sam myślałem.

ps. a możęsz mi powiedzieć w czym tworzysz i jakiś tutek do tego ? :D

Traktor + Numark Mixtrack Pro. Dwa deki więc nic wielkiego.

Tutki na youtube, ellaskins chyba najwięcej mnie nauczył.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...