Mrs_Misery 220 Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Siedem rodzin szlacheckich walczy o panowanie nad ziemiami krainy Westeros. Polityczne i seksualne intrygi są na porządku dziennym. Pierwszorzędne role wiodą rodziny: Stark, Lannister i Baratheon. Robert Baratheon, król Westeros, prosi swojego starego przyjaciela, Eddarda Starka, aby służył jako jego główny doradca. Eddard, podejrzewając, że jego poprzednik na tym stanowisku został zamordowany, przyjmuje propozycję, aby dogłębnie zbadać sprawę. Okazuje się, że przejęcie tronu planuje kilka rodzin. Lannisterowie, familia królowej, staje się podejrzana o podstępne knucie spisku. Po drugiej stronie morza, pozbawieni władzy ostatni przedstawiciele poprzednio rządzącego rodu, Targaryenów, również planują odzyskać kontrolę nad królestwem. Narastający konflikt pomiędzy rodzinami, do którego włączają się również inne rody, prowadzi do wojny. W międzyczasie na dalekiej północy budzi się starodawne zło. W chaosie pełnym walk i konfliktów tylko grupa wyrzutków zwana Nocną Strażą stoi pomiędzy królestwem ludzi, a horrorem kryjącym się poza nim. Serial, produkcja HBO, powoli coraz głośniej się o nim mówi. Oglądaliście? Jak opinie? Dla kogo polecilibyście ten serial? Link to post
Disorder 332 Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 widziałam jeden odcinek, ale zupełnie nie moje klimaty i zainteresowania. ale serial dobrze zrobiony, trzeba przyznać. ;) Link to post
Mrs_Misery 220 Posted March 17, 2013 Author Report Share Posted March 17, 2013 Oglądałam trochę, przy odrobinie czasu obejrzę resztę <3 Link to post
malwa 2 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Bardzo fajny serial. Żałuję, że wcześniej nie sięgnęłam po książkę. Czekam na 3 sezon. Link to post
Blackia 117 Posted June 5, 2019 Report Share Posted June 5, 2019 Totalnie mnie nie wciągnął...i nie pojmuje skąd ten zachwyt nad tym serialem.Ale być może jeszcze nie "dorosłam" do tego, by ogarnąć ten "fenomen" 🙂 Link to post
Recommended Posts