T85 95 Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Chyba za bardzo nie muszę nikomu przybliżać tego zespołu. Ale jednak zrobię to z wielką przyjemnością. A mianowicie : Vavamuffin jet to Polski zespół grający muzykę reggae oraz raggamuffin z elementami dubi i .danchallu. Powstało on w 2003 roku w Warszawie. Na swoim koncie mają 5 wydane płyty. W składzie zespołu są : Pablopavo - wokalReggaenerator - wokalGorg - wokalEmili Jones - basJahcob Junior - perkusjaRaffi Kazan - gitaraMothashipp - syntezatory, pianoDubbist - sampler, gramofonyBarton - dubmaster Płytoteka : 2005 Vabang! 2006 Dubang! 2007 Inadibusu 2010 Mo'Better Roots 2013 Solersol A teraz pora na trochę muzyki : http://www.youtube.com/watch?v=aFeuy03Trog Link to post
Disorder 332 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 znam, lubię "Bless" i "Jah jest prezydentem". nie do końca moje klimaty, ale zdarzało mi się posłuchać ;) Link to post
Koleszko 204 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Vava są spoko ;) Czasem zdarza się posłuchać, jak już mi się klimacik udzieli :D Bless, Hooligan Roots, Jah jest prezydentem, Paramonov... Oj można by wiele wiele wymieniać... Link to post
T85 95 Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 No ja obecnie wałkuje ich najnowszy album i jest na prawdę bardzo dobrze i nie mam nic im do zarzucenia. Ale lepiej wychodzą oni na żywo niż na albumach :D Link to post
trus 208 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Swego czasu bardzo często słuchałam Vavamuffin, teraz już zdecydowanie rzadziej, ale nadal chętnie wracam do niektórych numerów. Link to post
Recommended Posts