Jump to content

Poranne rytuały łazienkowe

Recommended Posts

Co robicie rano przed szkołą/ pracą ??

Ja wstaję o 5 :o

A do szkoły mam na 8.30 xD

Wiem, troszkę wcześnie xD

Wstaję, idę patrzeć do lusterka, jak wyglądają moje kłaczki, jak są pokręcone, to idę myć głowę, potem suszę, i lekko prostuję xD

Jak wyglądają w miarę 'normalnie' to nastawiam budzik na 5.50 i jeszcze śpię :P

Po włoskach, pielęgnacja twarzy, potem make-up , (śniadania nigdy nie jem )

A potem jakos o 7 siadam i oglądam TV, i czytam to co było do nauczenia, aby sobie przypomnieć :P

Rodzice mówią, że kosmici mnie podmienili, że 3h wcześniej wstaję xD

A u Was jak jest??

Asiaczek1208, pozazdrościc :o .

Ja wstaję o 6:30. A konkretniej to się budze, bo z łózka zwklekam się najcześciej o 6:40. Myję twarz, zęby, czese się. Doprowadzam się jako tako do ładu :D Pakuje się, ubieram pokręce się troche po domu. Bo zawsze jeszcze to i tam jest do zrobienia. No i o 7:30 wychodze :D Lekcję zaczynam o 8.

Wstaje różnie, najpóźniej 1,5 h przed zajęciami.

Idę do łazienki, a tam...

-a6w

-zęby

-włosy

-reszta mnie

-krem nawilżający na ciało

-pianka do włosów

-dezodorant

-suszenie głowy

-mycie twarzy

-ubieranie się

-makijaż

wszystko zabiera mi od 15 do 30 minut :)

• 1 year later...

Wstaję o piątej, idę do łazienki, a tam się myję, później suszę włosy, prostuję, robię makijaż, ubieram się, pakuję książki i do szkoły, zawsze o 7 wychodzę z domu, a jak mam jeszcze trochę czasu to jem śniadanie i siedzę przed komputerem.

Przeważnie wstaję przed 6.

Idę do łazienki, myję zęby i twarz. Następnie nakładam krem nawilżający i preparat do prostowania włosów. Między czasie antyperspirant. Prostuję włosy, maluję się i dopiero potem ubieram się :D. Pakuję manatki do szkoły iii wychodzę. Czasem zdążę jeszcze zjeść śniadanie, ale rzadko.

Wstaję o godzinie 7.10

Idę do łazienki.

Myję włosy i resztę.

Nakładam odżywkę na kłaki.

Antyperspirant.

Suszę włosy.

Prostuję je.

Maluję się.

Ubieram się.

Idę spakować plecak.

Jem śniadanie i robię sobie amku do szkoły.

Myję zęby przed wyjściem.

I o 7.40 wio do szkoły. :D

Guest Anonymous

Wstaje najczęściej tak między 6.30 a 7. Na start od razu łazienka, mycie się i 'te' sprawy, ubieram się, w międzyczasie antyperspirant, szczotkuję zęby, ogarniam włosy, jeśli nie da się nic zrobić z moją falowano-kręconą 'szopą' to prostuję włosy, po czym je czeszę, upinam czy cokolwiek innego, maluję się, kremuję dłonie i perfumuję się.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Budzę się o 6.00, wstaję ok. 6.20, myję twarz, zęby, z włosami nic nie robię, bo same się układają, co najwyżej przeczeszę, ok. 20 minut zastanawiam się co ubrać, ubieram się, maluję rzęsy, piję herbatę, no i torba, buty i lecę na autobus, na 7.20.

• 4 months later...
  • 3 weeks later...

Ja wstaję o 6:30, mam godzinę na wyszykowanie się. Najpierw szybki prysznic, mycie ząbków, balsamowanie, krem na twarz (musi być o lekkiej konsystencji, bo mam skórę z tendencją do przetłuszczania, np. Vitella Nutrilotio), następnie nakładam make-up, ubieram się, jem śniadanie i biegnę na autobus:)

• 10 months later...

Nienawidzę wstawać rano:P Jak mam do szkoły na 7:45 to:

- wstaję o 6

- leżę dziesięć minut w łóżku i myślę czy przypadkiem nie jestem chora i nie mogę iść do szkoły :P

- idę myć zęby, twarz

- spinam włosy do góry, robię makijaż, trwa to jakieś 15min

- prostuję włosy (15 min)

- biegnę na autobus który jest o 6.56 a dojście zwykłe do przystanku zajmuje mi zwykle 10minut

także ten.. nic ciekawego :P

• 4 months later...

Na 9 mam do pracy, zazwyczaj. Wstaję o 7.35, bo przeważnie robię jeszcze masę innych rzeczy, między innymi zasiadam przed komputerem xD Gdy już widzę, że jest bardzo późno to pędzę do łazienki i robię poranną toaletę, często lekki makijaż, ubieram się i proszę mamę, żeby mi otworzyła garaż, bo ja już jestem spóźniona. :D

• 3 months later...
  • 1 year later...

zmartwychwstaje o 5... kierunek kuchnia by nastawić wodę na kawę i  szybki prysznic,balsamowanie i.. w szlafroku do śniadania..często w miedzy czasie przeglądam maile i fb ... później ząbki itd.. ubrać się make up :) i witaj poranku! mniej więcej schodzi mi na wszystko 40 minut, jak się bardzo spieszę to 20..( nie wchodzę na kompa :p )