Jump to content

Poranne rytuały łazienkowe

Recommended Posts

Na ogarniecie sie mam 20 min, z racji tego, że jestem leniwy i wole dłużej pospac niż stać przy lustrze. Wstaje od razu po zadzwonieniu budzika. Łazienka, przemycie twarzy, umycie zębów, delikatne ulozenie włosów, potem ubieram się, biorę kanapki i w drogę! ;)

Mycie głowy pod kranem na propsie! Też praktykowałem, jak jeszcze nie miałem wanny. Teraz wolę myć głowę nad nią. Niestety nie mam tak dobrze, a moje włosy są sztywne i żeby jakoś wyglądać muszę używać pasty do włosów. Jest fajna w odróżnieniu od gumy i żelów, bo nie skleja włosów i się nie świecą, wyglądają jak najbardziej naturalnie. 

Mycie głowy pod kranem na propsie! Też praktykowałem, jak jeszcze nie miałem wanny. Teraz wolę myć głowę nad nią. Niestety nie mam tak dobrze, a moje włosy są sztywne i żeby jakoś wyglądać muszę używać pasty do włosów. Jest fajna w odróżnieniu od gumy i żelów, bo nie skleja włosów i się nie świecą, wyglądają jak najbardziej naturalnie.

Chodzi tylko o zmoczenie wygniecionych włosów aby móc je jakoś ogarnąć, nie mycie :D

Wybacz Marcinox, byłem w rozjazdach przez kilka ostatnich dni, nie miałem jak odpisać. Obecnie używam pasty Goldwella, można znaleźć na allegro albo w salonach fryzjerskich. Z tego co wiem, to nie jest dostępna w sieciówkach typu Rossman itd. Z sieciówek past też używałem i były niezłe, ale ta jest warta swojej ceny zdecydowanie. :) Włosy mają naturalny kolor po niej, nie świecą się, nie sklejają, wystarczy jej odrobina żeby sobie czuprynę umodelować. Taka tubka za około 35zł (ja u fryzjera kupiłem za 55), wystarczyła mi na dobre pół roku. :)

• 11 years later...

Rano: myję twarz żelem Kiehls konopnym

nakładam tonik z Clochee

krem pod oczy awokado z Kiehls

krem do twarzy własnej roboty

krem z filtrem i tutaj polecam serdecznie kosmetyki od Selvert https://sklep.dayspashe.pl/marki/96-selvert-thermal Od She day spa :) 

Wieczorem: zmywam makijaż (o ile się malowałam) olejem awokado

myję twarz żelem Kiehls konopnym

tonik Clochee

serum Cara z Hello Body

krem pod oczy awokado z Kiehls

krem Cara z Hello Body

I co kilka dni mieszanka olejów własnej roboty