dobrodziejka 30 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Noooo.... na głowę nikt nie pozwala sobie wchodzić, ale grzecznością czasami więcej zdziałamy niż używając tych wulgaryzmów. Moja nieżyjąca już babcia mawiała.... z dużym tyłkiem wejdziesz wszędzie,ale z dużą buzią już niekoniecznie... I coś chyba w tym musi być.:) Link to post
Gremlinka 5 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 No mawiała ciekawie :) Czasem jest tak, że jeśli nie umiesz się przebić to zostaniesz w tyle. Niestety obecny świat uczy nas innych wartości niż te których uczono naszych dziadków. Uważam, że każdy ma swoje granice i pomimo ogromu cierpliwości jaki mam w sobie zdarza mi się wybuchnąć. Link to post
dobrodziejka 30 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Nie Ty jedna, zapewnia Ciebie - nie Ty jedna. Cierpliwość także miewa swoje granice. Link to post
trus 208 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Bardzo dużo przeklinam, ale co poradzić, to już chyba taki mój sposób na uwalnianie emocji :P Link to post
Elodie 1 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Staram się nie przeklinać, ale jak wychodzi - wiadomo . U mnie jest tak, że wśród nowo poznanych ludzi nigdy nie przeklinam, rażą mnie wtedy przekleństwa w moich ustach. Człowiek chce się pokazać z jak najlepszej strony na samym początku i wolę wywrzeć pozytywne wrażenie aniżeli wyjść na wulgarną dziewczynę, bo jakby nie patrzeć te słowa są średnio eleganckie. W swoim towarzystwie już się nie pilnuję, chyba jak większość. Nie przeklinam dużo, ale kiedy się czymś zirytuję to zdarza się. Link to post
rebellious angel 80 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 U mnie jest tak, że wśród nowo poznanych ludzi nigdy nie przeklinam To tak jak ja. Nigdy nie zdarzyło mi się przeklnąć przy osobie nowo poznanej. Nie sądzę, że przekleństwa są cool, super i w ogóle, jaka jestem fajna, bo używam wulgaryzmów. Najbardziej śmieszą mnie Ci gówniarze, którzy klną jak szewc, dla szpanu. ._. W towarzystwie osób mi już znanych dłużej zdarza mi się przeklnąć, wiadomo, ale taką konkretną wiązankę z moich ust usłyszeli nieliczni. (; Link to post
Nati 1 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ja przeklinam i niestety nie potrafię się tego oduczyć ... ;) Link to post
dobrodziejka 30 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Można się oduczyć i to bardzo łatwo, wystarczy posłuchać "wiązanek" innych,aby stwierdzić, że to nie jest zbyt fajne. Link to post
val 75 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 wystarczy posłuchać "wiązanek" innych trochę w tym prawdy jest. jak mi się zachciało 'oduczyć', to właśnie w momencie gdy ja ja nie plułam łaciną zauważałam ją wyraźniej u innych i mnie odpychało ._. ale jak ja klnę, inni klną to mnie to nie razi ani trochę. Link to post
Invisible 1 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Rzadko mi się zdarza , ale zdarza. Link to post
Blanche 5 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Z kim przystajesz, takim się stajesz. Kiedyś nie przeklinałam dużo, w sumie to nie przeklinałam wcale. Nawet w ekstremalnie napiętych sytuacjach. W sumie tak bardziej przeklinać zaczęłam jak pojechałam do pracy do Niemiec pierwszy raz, bo tam przekleństwa były co drugie słowo i od każdego. A potem już to jakoś zostało, staram się przeklinać możliwie jak najmniej, bo nie jest to dla mnie jakiś powód do dumy, czy coś :D Wręcz czuję się z tym troszkę nieswojo. Ale odkąd jestem na studiach to łatwo nie jest, jestem na kierunku, na którym są niemal same baby i jest niezły meksyk, jak trzeba coś ustalić, wtedy aż się prosi, żeby zakląć :D Link to post
Janko Bzykant 79 Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Zależy. Jeśli się spotykam ze znajomymi dresami, to walimy równo. Natomiast w pracy, w domu, u teściów i w tym podobnych sanktuariach zero kaszany. Link to post
Niebieska 224 Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Czasami się zdarzy, zwłaszcza jak się uderzę bądź mocno wkurzę na kogoś. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Nigdy ch*jowo się nie wyrażam. Niebieska 1 Link to post
hole 5 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 Przeklinam bardzo dużo. Jednak próbuję się hamować, chciałabym przestać całkowicie przeklinać, ale ku**a się nie da... Link to post
Recommended Posts