Blackia 117 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Posluze sie gotowcem z Wiki.: Apocalyptica – fińska grupa muzyczna wykonująca szeroko pojętą muzykę heavy metalową z elementami muzyki poważnej, w tym symfonicznej[3][4] . Powstała w 1993 roku w Helsinkach jako kwartet smyczkowy. Debiut formacji Plays Metallica by Four Cellos wydany w 1996 roku zawierający wyłącznie interpretacje utworów z repertuaru Metalliki cieszył się znaczną popularnością na świecie sprzedając się w nakładzie ponad miliona egzemplarzy [5] . Od 2003 roku zespół tworzą trzej wiolonczeliści - absolwenci Sibelius-Akatemia: Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen i Perttu Kivilaakso oraz perkusista Mikko Sirén . Członkowie zespołu jako Apocalyptica wystąpili gościnnie na ponad dziesięciu albumach m.in. takich wykonawców jak: Rasmus, HIM, Sepultura czy Amon Amarth." Slucha Ktos? Link to post
Vince Masuka 86 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Czasami nawet fajne acz nie aż tak bym szalał i słuchał regularnie. Link to post
Blackia 117 Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 A ja zas , jak tylko mam sie zrelaksic to tylko przy nich.Uwielbiam ich wstawki kontrabasowe i gitarowki.<3Ale to tez nie w kazdym utworze.Bo wiadomo, jak kazdy zespol maja lepsze i gorsze... Link to post
Vince Masuka 86 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Mam duzo lepszą muzyke do relaksowania sie. Link to post
Recommended Posts