Dev 295 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Gówno artysty jest dziełem niejakiego Piera Manzoniego. Zapakował on swoje fekalia w 90 puszek sygnowanych etykietką "Artist's shit" (czyt. gówno artysty). Jak wiadomo wzbudziło to wiele kontrowersji. W wyniku wewnętrznego ciśnienia oraz korozji metalu, niektóre puszki po pewnym czasie zaczęły przeciekać, a nawet eksplodować. Najciekawsze jest to, że artysta sprzedał je za cenę ich wagi w złocie (obecna ich wartość to ok. 120 000 zł). Co myślicie o takiej sztuce? Czy można uznać to za dzieło? A może Piero powinien zostać uznany za szaleńca? Jeśli tak to widocznie cena szaleństwa jest naprawdę wysoka ;) Link to post
Maurycy 225 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Świetny towar do prania pieniędzy. Link to post
Fiamma 35 Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Kolejne "dzieło" rangi "Pisuar" :) Dla mnie to jest nawet śmieszne, fajnie pokazuje jak w tym świecie można zrobić WSZYSTKO jeśli tylko ma się charyzmę, spryt i pomysł. Wystarczy zamknąć własne gówno w puszce i ogłosić się innowacyjnym artystą :D Śmieszne i jednocześnie żałosne. Cypis 1 Link to post
Allah666 92 Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Podcierałbym. Widziałem jak koleś nasrał na szybę, zwalił konia i spuścił się do gówna i upuścił na to trochę swojej krwi. Przyłożył to drugą szybą i nazwał to dzieło Jezus Chrystus. On dopiero musiał ćpać, ja chcę jego towar. Link to post
Blackia 117 Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 co o tym sądze? ~ DO d*py Z TAKĄ SZTUKĄ! ;) Link to post
jurand 0 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 ALe w środku nie było tego gówna na prawdę, nie?:) Ja myślę, że to fajny pomysł. Link to post
Nygus 53 Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Gówniana robota ;D ale jak widać opłacalna Link to post
Dev 295 Posted November 28, 2014 Author Report Share Posted November 28, 2014 ALe w środku nie było tego gówna na prawdę, nie? :) Było. Link to post
Pamela 0 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=QMSWRT6ynhs Tutaj jest dopiero "sztuka"! Wytaplał się we własnych odchodach i... śpiewał dalej. Nie wiem, ile trzeba brać, by tak sobie zryć beret? Link to post
Dev 295 Posted December 4, 2014 Author Report Share Posted December 4, 2014 Ten Pan powyżej to już legenda. Takie akcje czy seks na scenie było czymś naturalnym na jego koncertach z tego co kiedyś czytałem. Przedawkował heroinę i zmarł, w sumie nic zaskakującego. Link to post
Pamela 0 Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Taaa, natrafiłam na film, na którym odbywał się jego pogrzeb. Miał okropnie zasiniałe ciało które widziałam w trumnie, od pasa w dół miał założone tylko majtki, zastanawiałam się z jakiego powodu ma tyle urazów na nogach? Aids? Przewracał się gdzieś? Na twarzy też był jakby poobijany... Link to post
Wanilia 4 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Było. sprawdziłeś? ;d Link to post
Dev 295 Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 sprawdziłeś? ;D Nie. Link to post
Cypis 0 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 świat zwariował. kiedyś trzeba było nie tylko umieć coś zrobić, jeszcze zrobić coś czego nikt inny nie wykona.. sr** może każdy. zawieść próbki do sanepidu też. :) Link to post
jeruka9-san 4 Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 mimo że w pięknym opakowaniu gówno pozostanie gównem niestety czasy jakie nadeszły to promowanie beztalencia smutne ale prawdziwe Link to post
Recommended Posts