Jump to content

Co decyduje o oddaniu głosu na danego kandydata?

Luvuu

Recommended Posts

Jeśli uczestniczycie w wyborach - co sprawia, że głosujecie na danego kandydata? Na co zwracacie największą uwagę? Na to z jakiej wywodzi się partii? Na to jaki ma program wyborczy? Na to czym zajmował się do tej pory, jaką ma opinię? A może coś innego o tym decyduje? Czy zawsze uprzednio myślicie na kogo oddacie głos, czy zdarza Wam się oddawać głos "w ciemno"? Uważacie, że lepiej jest oddać głos na kogokolwiek niż na nikogo? Jeśli nie głosujecie - jak myślicie, czym kierują się ludzie oddając na kogoś głos? Zapraszam do dyskusji.

Bardzo ważnym aspektem, który sprawia, ze głosuję na danego kandydata jest to co on sobą reprezentuje. W każdym razie nie moze być to osoba o zapędach homoseksualnych ani pedofilskich. Nie moze wyć to także murzyn, których nienawidzę bo to oni są największymi rasistami. 

Kandydat musi być elokwentny jak Miller, o którym wspominałem z resztą w mojej pracy naukowej. Nie polecam jednak na niego głosować. 

• 4 weeks later...

Przeważnie oddaje się głos na tego,który ma mądre hasła przedwyborcze - wiadomo,że potem sprawy mają się zupełnie inaczej.Rozmawiałam z moją znajomą na ten temat i ona stwierdziła,że jeśli pójdzie na wybory,to odda głos na najmniej znanego kandydata,który nie ma szans przejścia dalej - może to i dobre wyjście? , ludzie są zawiedzeni na całej linii i już przestają wierzyć,że ktokolwiek może być odpowiedni, czy ten lepszy.

Na pewno nie te wszystkie szopki przedwyborcze. Żadne spoty, plakaty ani obietnice. Idąc w naszym kraju na wybory wybieram najmniejsze zło...

Szkoda że każdy tak mówi a robić to nie ma (prawie) komu.. Gdyby ta propaganda była nieopłacalna to nie ładowaliby w nią tyle hajsu.

Szkoda że każdy tak mówi a robić to nie ma (prawie) komu.. Gdyby ta propaganda była nieopłacalna to nie ładowaliby w nią tyle hajsu.

Ale skumaj fakt, że jeżeli mam do wyboru PO i jego polityka wszystko jest dobrze zróbmy gorzej i PiS z polityką SMOLEŃSK KU**A a jeszcze dalej pijawę jaką jest np Palikot z tą swoją partią, to przyznam szczerze wolałbym zagłosować na Janusza ( ^^ ), który chapie, gówno robi i co jakiś czas coś odwala. Po raz z ciekawości co takiego on zrobiłby gdyby dostał się do władzy, po dwa mam już dość tych wzajemnych hejtów pocisków i wszelkiego innego chu wie co między Tuskiem i Kaczyńskim, a gdyby wygrał to te pociski zeszły by na dalszy plan raczej. 

Kiedys tak, teraz nawet glupiemu radosci to nie sprawia.Ale tak z drugiej strony na to patrzac ~ zeby cos zrobic z tym bałagchanem, to trzeba naprawde solidnej i konsekwentnej pracy przez pare dobrych lat... A to juz wklad, na ktory niewielu ma sily...bo wysiadaja juz na starcie.

• 2 months later...

A czy  - sory - polityków praca hańbi? -  nie jeden chciałby być na ich miejscu - oczywiście tylko dla pieniędzy,bo i tak nic dobrego dla kraju nie robią, im nie zależy na niczym,ważne że oni mają,a co ich obchodzi naród? a żadna praca nie hańbi ,ta najgorsza niby (sprzątaczka-wtedy można się do tego w ten sposób odnieść) ale dzisiaj każdy bezrobotny byłby zadowolony z pracy sprzątaczki,sprzątacza. A na dzień dzisiejszy,nie mam pojęcia czym się należy kierować oddając swój głos,ponieważ jak do tej pory wszyscy zawiedli nas,mimo, że założenia mieli przed wyborami - super.Postawić na kogoś - to stracić pieniądze na kupon totolotka ,bo i tak się nic nie zyska,albo nie zyskamy.

Jak chcesz przytyć to idź na diete poselską ^^ nie chce nikogo obrażać, ale nie ma na kogo głosować bo same komuchy albo oszołomy. Za to co oni robia z tym krajem jeden rząd za drugim to powinno się ich rozstrzelać albo skazać na banicję

To byłoby wyjście - hi hi hi , ale niestety swój swojego nie skrzywdzi,a my tylko możemy sobie......... tak jak zresztą wcześniej wspomniałam - przed wyborami każdy z kandydatów ma założenia,że wow....ale już jak się dostanie na stzołek zapomina o nich. Nie wiem jak będzie teraz,zapewne zrobię to drogą losową ;)