Nela 0 Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Dziewczyny, jak poprawić kondycję zniszczonych farbowaniem i prostowaniem włosów? Możecie mi coś polecić? Najchętniej jakieś maski albo kompresy, ale takie sprawdzone i naprawdę skuteczne. Znacie coś takiego? Link to post
Vince Masuka 86 Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Kupować szampony naturalne, zawierające jak najmniej chemii. Masło kakaowe np. z ziaja. Można też robić "domowe" odżywki pełno tego w necie. Ja mam miękkie, puszyste i fajne włoski. Może nie są specjalnie długie ale jednak sporawe. Link to post
Luvuu 380 Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Szampony naturalne są mooocno oczyszczające i mogą dodatkowo wysuszyć włosy, a zniszczone zazwyczaj są już dość suche i sianowate. Choć zapychanie włosów sztucznymi, silikonowymi kosmetykami też nie jest dobre, wiadomo. Co do serii "masło kakaowe" z Ziaji do włosów, trochę się na niej zawiodłam, szampon oczyszczał aż nadto, odżywka była średniakiem, jedynie maska całkiem przyjemna, ale to "nie było to", przynajmniej dla moich włosów. Osobiście polecam olejowanie włosów i wszelkie domowe maseczki (np. z jajkiem, albo z gliceryną). Zajrzyj też tutaj, ogólnie cały blog jest poświęcony włosom i można się wiele z niego dowiedzieć :) http://www.anwen.pl/2011/11/pielegnacja-wosow-bardzo-zniszczonych.html Blackia and awredkiss 2 Link to post
kajametrowska 0 Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Sama również w ostatnim czasie zauwazyłam znaczny spadek kondycji moich włosów. Nigdy nie miałam wprawdzie zbyt bujnej fryzurki niemniej włosy totalnie się sypały. Obecnie wspomagam się suplementem diety CeCe Med Hair Complex (nie wiem czy znajdziesz go w aptekach stacjonarnych ponieważ jest dość trudno dostępny ale można go zamówić przez internet). Generalnie polecały go sobie swego czasu dziewczyny na blogach o pielęgnacji włosów tak więc postanowiłam wypróbować. Jest faktycznie świetny ! Efekty jeśli stosuje się regularnie bardzo dobre. Włosy powracają do pierwotnego wyglądu ;) Link to post
Nela 0 Posted May 2, 2014 Author Report Share Posted May 2, 2014 Masło kakaowe do włosów? Jakoś mi się to nie kojarzy za fajnie... Co do silikonów, to jak najbardziej się zgadzam. Zastanawiałam się tez, czy nie warto byłoby postawić na kosmetyki naturalne, skoro i tak już ich używam do twarzy. Co myślicie? A jeśli już, to które są naprawdę dobre? Link to post
Vince Masuka 86 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Jej to nie możesz próbować różni ludzie, różne wlosy, różna skóra i różne efekty. Link to post
ojania 0 Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Ja na szczęście nie mam problemów z włosami. Pożegnaj prostownicę raz na zawsze, odważ się i zetnij jak najwięcej możesz. Myj włosy szamponem bez detergentów i silikonów, czyli najlepiej jakimś dla dzieci. Link to post
sandra 1 Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Też farbowałam włosy, więc poddawałam je dość inwazyjnym zabiegom. Mi osobiście pomaga stosowanie odżywek Gliss Kur w spray'u (na dodatek są bardzo wygodne, bo nie trzeba ich spłukiwać no i pięknie pachną). Link to post
Nati 1 Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Mi bardzo pomogło olejowanie włosów. Prócz tego, zakupiłam profesjonalną odżywkę do włosów u fryzjera :). Link to post
jagna 4 Posted August 22, 2025 Report Share Posted August 22, 2025 Może być tak, że włos jest czymś obciążony, trochę jakby przeproteinowany. Najlepiej ogranicz się tylko do szamponu i jednej odżywki przez jakiś czas i zobacz, czy się poprawi. Jeśli nie, to spróbuj zmienić szampon – ważne, żeby dobrze oczyszczał z tego, co się z czasem nabudowuje, wtedy odżywki i maski mogą się prawidłowo wchłaniać. Możesz też zerknąć tutaj: https://loremvit.pl/herbata-na-wlosy/ – jest tam opis ziołowej mieszanki, która działa od wewnątrz i może wspierać kondycję włosów. Link to post
Recommended Posts