Kiero 1 Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Jak sądzicie, ta polska akcja z jedzeniem jabłek rzeczywiście przyniesie nam jakąś korzyść? Rzeczywiście zrobi na złość Putinowi? Link to post
Luvuu 380 Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Właśnie, o co chodzi? Na Instagramie pełno zdjęć z jabłkami, a ja nie w temacie - poza Polską cisza na ten temat ;P Link to post
Kiero 1 Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Tutaj chodzi generalnie o akcję pod banderą #jedzjabłka, chodzi o to, że skoro nałożyła Rosja na nas embargo to sami sobie damy radę bez nich. Z tego co mi wiadomo to polscy ogrodnicy źle na tym nie wyszli. Link to post
Maurycy 225 Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Niepotrzebna szopka. A jak wyglądają teraz ceny jabłek? Skoro mamy ich więcej to może potanieją pochodne produkty. Link to post
Blackia 117 Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Juz widze jak owa akcja daje po nosie Putinkowi.Przeciez on nic nie robi tylko siedzi w necie i oglada ow foty. Jeszcze w depresje przez to wpadnie...och, och. Prawda jest taka, ze splywa to po nim jak po kaczce i dalej robi swoje.A my kolejny raz pokazujemy, ze w tak jablczanych sprawach potrafimy owocnie dzialac a np w temacie emerytur czekamy na cud.Bravo Polacy! Link to post
Kiero 1 Posted August 18, 2014 Author Report Share Posted August 18, 2014 W tej akcji chodzi również o to aby polskie spółki typu Ambra skorzystały. Może i spływa to po nim, ale polski rolnik jest zadowolony :) Link to post
michu 2 Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Ja zawsze jadłem jabłka, więc okazuje się, że ciągle na złość robiłem Putinowi ;) Link to post
welonka 0 Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Nasze jabłkowe protesty na Putinie większego wrażenia nie robią. On i tak robi swoje, a europejskie sankcje widocznie nie są aż tak dotkliwe. Teoretycznie skoro mamy teraz nadwyżkę jabłek na rynku, to cena tych owoców powinna spaść. Polityka polityją, ale sadownicy nie wyjdą na tym dobrze. Link to post
Kiero 1 Posted September 14, 2014 Author Report Share Posted September 14, 2014 No wiadomo, że Putin się tym nie przejmie, ale tutaj chodzi o fakt, że Polacy potrafili się zjednoczyć. Link to post
Maurycy 225 Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Podobno cydry i jabole potaniały ostatnio. Link to post
Blackia 117 Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Nawet w takiej sytuacji nie dadzą rodakom zarobic. smutne Link to post
Recommended Posts