Jump to content

Jak wybrać dobry rejestrator trasy?

Recommended Posts

Ostatnio sam się tym interesowałem i polecam Novatek G1WH (G1W już nie!)

- Obsługuje karty micro do 32GB (w najwyższej jakości 5 godzin nagrania). Najlepiej aby karta była 10 klasy

- Ma dobrą matrycę więc daje radę w nocy, bez pomocy żadnej tandetnej 'technologii' z podczerwienią - szyba przecież i tak to odbija..

- Nie ma GPS więc w razie czego ubezpieczalnia nie odrzuci wniosku na podstawie przekroczonej prędkości

- Ma spory wyświetlacz

Z niższej półki to obecnie chyba najlepszy wybór.

sku_293083_2.jpg

Sugeruj się tym na czym Ci zależy, czyli np właśnie na jakości HD jak napisałeś. 

Mi np jeszcze zależało, na możliwości nadpisywania nagrań, żeby w przypadku braku miejsca na karcie, nowe nagranie zapisywało się na miejscu najstarszego.

Zwróć sobie uwagę na te rejestratory
http://www.spyshop.pl/rejestratory-trasy-189

Masz tam różne modele, ja wybrałem DOD V660II. Wcale nie jest drogi jak na tego typu sprzęt, a jakościowo bardzo dobrze mi się sprawdza.

Sugeruj się tym na czym Ci zależy, czyli np właśnie na jakości HD jak napisałeś. 
Mi np jeszcze zależało, na możliwości nadpisywania nagrań, żeby w przypadku braku miejsca na karcie, nowe nagranie zapisywało się na miejscu najstarszego.
Zwróć sobie uwagę na te rejestratory http://www.spyshop.pl/rejestratory-trasy-189
Masz tam różne modele, ja wybrałem DOD V660II. Wcale nie jest drogi jak na tego typu sprzęt, a jakościowo bardzo dobrze mi się sprawdza.

Nadpisywanie nagrań to już chyba standardowa opcja w nowszych modelach

Ważne też żeby zapisywał film w H.264 a nie MJPEG (to już chyba też standard)

Ostatnio sam się tym interesowałem i polecam Novatek G1WH (G1W już nie!)

- Obsługuje karty micro do 32GB (w najwyższej jakości 5 godzin nagrania). Najlepiej aby karta była 10 klasy

- Ma dobrą matrycę więc daje radę w nocy, bez pomocy żadnej tandetnej 'technologii' z podczerwienią - szyba przecież i tak to odbija..

- Nie ma GPS więc w razie czego ubezpieczalnia nie odrzuci wniosku na podstawie przekroczonej prędkości

- Ma spory wyświetlacz

Z niższej półki to obecnie chyba najlepszy wybór.

Dzięki, sprawdziłem go i w sumie nawet ok, tylko ja chcialem przeznaczyć na to około 1000 zł, więc szukam czegoś trochę lepszego.

Zwróć sobie uwagę na te rejestratory http://www.spyshop.pl/rejestratory-trasy-189

Przeglądałem ten sklep i w sumie mi się chyba najbardziej podoba DOD LS400. On mi się wydaje już takim wypasionym modelem.

A co ogólnie myślicie o tej marce DOD? .

A co do nadpisywania nagrań to właśnie z tego co już zdążyłem poprzeglądać to nie wszystkie modele mają. Może jest tak jak piszesz Jaskier, że to standard w tych już najnowszych modelach. 

Aaa no to skoro masz aż taki budżet no to spoko, to możesz bardziej zaszaleć i brać lepszy model :D 

No ja z tego swojego jestem zadowolony, więc u mnie DOD się dobrze sprawdza. Nie mam co prawda porównania do innych marek bo nie testowałem, ale ten spełnia właściwie wszystko to na czym mi zależy.

• 9 months later...