sołtys 5 Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Nasza, polska Ida została dziś w nocy uhonorowana statuetką Oskara w kategorii Najlepszy film nieanglojęzyczny. Bardzo się cieszę, że udało się wygrać, bowiem to kolejny raz, kiedy o naszym kraju mówi się w samych superlatywach.Nie obyło się jednak bez szturmu malkontentów. W wielu miejscach sieci już toczą się dyskusje dlaczego to właśnie Ida, a nie rosyjski Lewiatan otrzymały statuetkę. Szkoda, że nie potrafimy jako naród docenić sukcesu rodaków, a szukamy dziury w całym. Najpopularniejszą teorią jest to, że nie otrzymanie przez Lewiatana statuetki jest tylko kolejną sankcją nałożoną na Rosję.A co wy o tym sądzicie? Słuszne zwycięstwo Idy, czy faktycznie spisek? ;) Link to post
Blackia 117 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Jak dla mnie to nie ma sie czym podniecac.Owszem to jakies wyroznienie.Ale prawda jest, ze Oskary w Cannes znaczaco obnizyly loty i dlatego mnie nie dziwi to, ze nam sie udalo.Poza tym denerwuja mnie te wszystkie debaty jakie to furtki dzieki temu sie przed nami otwieraja.Ze to wkraczamy w nowa ere filmu...O naiwnosci. Link to post
Mrs_Misery 220 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Słyszałam, że na cześć filmu wyszedł deser IDA, w czarno białej kolorystyce - klasycznie przesadzamy : P Link to post
Adiyoshi 0 Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Może ja jestem jakiś głupi czy coś ale nie rozumiem za co ten film dostał oskara xD Link to post
Recommended Posts