Maurycy 225 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Temat zainspirowany artykułem - "Nie jesteśmy darmozjadami". 30-latkowie mieszkający z rodzicami mają dość obelg http://natemat.pl/133633,nie-jestesmy-darmozjadami-30-latkowie-mieszkajacy-z-rodzicami-maja-dosc-obrazania Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy uważacie takich ludzi za leni i darmozjadów? A może sami żyjecie w rodzinie nuklearnej lub nawet wielopokoleniowej? Do osób które opuściły już dom rodzinny - jak wyobrażacie sobie wizję powrotu 'na stare śmieci'? Link to post
Marcinox 37 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Jeśli zarabia się na siebie i wkłada się część pieniędzy na utrzymanie domu, to nie ma w tym żadnego porównania do "lenia czy darmozjada". Natomiast jak żeruje się na rodzicach mając 30 pare lat.. to sory coś tutaj jest nie tak :) Czy wyobrażam, nie bo w zasadzie mój dom jest tu gdzie mieszkam i nigdzie nie muszę wracać. Link to post
agnieszka729 0 Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) Ja kończę 28 lat w tym roku i nadal mieszkam z rodzicami. Skończyłam dobre liceum i studia dzienne, pracuję w zawodzie,znam języki, zrobiłam wszystko, co mi doradzano. I mimo to nie stac mnie na samodzielne utrzymanie. Gdzie więc mam pójść? Uważam, że skoro tak, mam niemal prawo do mieszkania nadal z rodzicami, skoro zobiłam wszystko, co mi doradzali - a teraz juz nie maja jakoś dla mnie więcej rad. I tak, mam dość słuchania o darmozjadach, gdybym miała perspektywę, dawno już mieszkałabym sama, niestety nie stać mnie nawet na wynajem i nie są to bynajmniej czcze narzekania lenia. Zainteresowanym tematem polecam ciekawy blog co było a nie jest... :D Edited March 28, 2015 by Koleszko coś za dużo tych linków Link to post
Onil 7 Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 (edited) i co z tego, że ktoś mieszka z rodzicami przecież w wielu krajach to normalne i naturalne no może nie w USA, skąd większość przykład bierze ja sam nie mieszkam z rodzicami od 24 roku życia ale często do rodziców przyjeżdżam i bywam z kilka dni Edited May 27, 2015 by Onil Link to post
Disorder 332 Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 fajnie jest do czasu. myślę, że prędzej czy później dorośli ludzie w relacji dzieci-rodzice by się pozabijali. zdecydowanie nie jest to dla każdego. na pewno nie dla mnie. ja muszę mieć wszystko po swojemu. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Chciałbym mieszkać z rodzicami. Link to post
Recommended Posts