Jump to content

Mieszkanie z rodzicami

Maurycy

Recommended Posts

Temat zainspirowany artykułem - "Nie jesteśmy darmozjadami". 30-latkowie mieszkający z rodzicami mają dość obelg

http://natemat.pl/133633,nie-jestesmy-darmozjadami-30-latkowie-mieszkajacy-z-rodzicami-maja-dosc-obrazania

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy uważacie takich ludzi za leni i darmozjadów? A może sami żyjecie w rodzinie nuklearnej lub nawet wielopokoleniowej? Do osób które opuściły już dom rodzinny - jak wyobrażacie sobie wizję powrotu 'na stare śmieci'?

Jeśli zarabia się na siebie i wkłada się część pieniędzy na utrzymanie domu, to nie ma w tym żadnego porównania do "lenia czy darmozjada". Natomiast jak żeruje się na rodzicach mając 30 pare lat.. to sory coś tutaj jest nie tak :) Czy wyobrażam, nie bo w zasadzie mój dom jest tu gdzie mieszkam i nigdzie nie muszę wracać.

• 4 weeks later...

Ja kończę 28 lat w tym roku i nadal mieszkam z rodzicami. Skończyłam dobre liceum i studia dzienne, pracuję w zawodzie,znam języki, zrobiłam wszystko, co mi doradzano. I mimo to nie stac mnie na samodzielne utrzymanie. Gdzie więc mam pójść? Uważam, że skoro tak, mam niemal prawo do mieszkania nadal z rodzicami, skoro zobiłam wszystko, co mi doradzali - a teraz juz nie maja jakoś dla mnie więcej rad. I tak, mam dość słuchania o darmozjadach, gdybym miała perspektywę, dawno już mieszkałabym sama, niestety nie stać mnie nawet na wynajem i nie są to bynajmniej czcze narzekania lenia. 

Zainteresowanym tematem polecam ciekawy blog

co było a nie jest... :D
Edited by Koleszko
coś za dużo tych linków
  • 2 months later...

i co z tego, że ktoś mieszka z rodzicami

przecież w wielu krajach to normalne i naturalne

no może nie w USA, skąd większość przykład bierze

ja sam nie mieszkam z rodzicami od 24 roku życia

ale często do rodziców przyjeżdżam i bywam z kilka dni

Edited by Onil
  • 3 years later...