Lussie 0 Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 Prowadzę sklep stacjonarny z bielizną i chciałabym rozszerzyć działalność o sprzedaż internetową. Pomyślałam, żeby zacząć od allegro. I teraz pytanie co z wysyłką? Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc latania na pocztę codziennie z paczkami i wystawania w kolejkach które u nas panują. Chciałabym wysyłać paczki kurierem, tylko jak się do tego zabrać? Jak wybrać solidnego i jednocześnie w miarę taniego kuriera, żeby koszty przesyłki dla kupujących był zadowalające? Link to post
Hubert84 0 Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 jeśli planujesz wysłać kurierem to przy początkowo małej liczbie paczek, może być drogo, bo mają wysokie stawki, a to może odstraszyć klientów ;) dlatego ja bym na Twoim miejscu lepiej rozejrzał się wśród ofert tzw pośredników kurierskich. Sporo jest takich firm na rynku (np. wysyłaj taniej, kurierzy, paczka itp) więc nie będziesz miała problemu z wyborem ;) Link to post
Lussie 0 Posted March 19, 2015 Author Report Share Posted March 19, 2015 Pośrednik kurierski? A na czym to w takim razie polega? Tzn z jakiego powodu wysyłka jest wtedy tańsza niż u zwykłego kuriera? Link to post
hojrak 0 Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 To działa na takiej zasadzie, że oni zbierają paczki od takich ludzi jak ty i wysyłają. Dzięki temu, przez dużą ilość paczek mają zniżki u firm kurierskich z którymi są dogadani, do których zwykły początkujący sprzedawca taki jak np Ty nie ma dostępu ;) Link to post
Lussie 0 Posted March 23, 2015 Author Report Share Posted March 23, 2015 A skoro to jest pośrednik to czy nie wydłuży to czasu przesyłki? Link to post
Hubert84 0 Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Jest dokładnie tak jak pisał Ci Hojrak ;) I nie ma obaw o dłuższy czas przesyłki, bo kurier jest u Ciebie po paczkę w ten sam dzień. No chyba, że zamówisz dopiero wieczorem, to wtedy zjawia się następnego dnia. Np w przypadku firmy wysylajtaniej.pl paczka idze albo UPS albo KEX – sama możesz wybrać. Link to post
lubor 0 Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 UPS jest ok. Siódemka też jest tania, ale wg mnie trochę zawodna... Link to post
Hubert84 0 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 UPS jest ok. Siódemka też jest tania, ale wg mnie trochę zawodna... Ja jak wysyłałem przez Wysyłaj Taniej to zazwyczaj właśnie UPS. A z siódemką to nie wiem jak jest bo nigdy nie korzystałem. Link to post
BohdanoItaliano 0 Posted March 28, 2019 Report Share Posted March 28, 2019 (edited) Ja właściwie i w firmie i prywatnie korzystam z AW Polska. Mają ofertę od przesyłek kurierskich po całą logistykę dużych paletowych towarów. Mają fajną ofertę dla przesyłek zagranicznych. Jeżeli ktoś szuka, to polecam zerknąć na stronę [ciach] Edited March 29, 2019 by MNK [ciach] - reklama :) Link to post
Recommended Posts