Jump to content

Jak wybrać taniego i dobrego kuriera?

Lussie

Recommended Posts

Prowadzę sklep stacjonarny z bielizną i chciałabym rozszerzyć działalność o sprzedaż internetową. Pomyślałam, żeby zacząć od allegro. I teraz pytanie co z wysyłką?

Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc latania na pocztę codziennie z paczkami i wystawania w kolejkach które u nas panują.

Chciałabym wysyłać paczki kurierem, tylko jak się do tego zabrać? Jak wybrać solidnego i jednocześnie w miarę taniego kuriera, żeby koszty przesyłki dla kupujących był zadowalające?  

jeśli planujesz wysłać kurierem to przy początkowo małej liczbie paczek, może być drogo, bo mają wysokie stawki, a to może odstraszyć klientów ;) dlatego ja bym na Twoim miejscu lepiej rozejrzał się wśród ofert tzw pośredników kurierskich. Sporo jest takich firm na rynku (np. wysyłaj taniej, kurierzy, paczka itp) więc nie będziesz miała problemu z wyborem ;)

To działa na takiej zasadzie, że oni zbierają paczki od takich ludzi jak ty i wysyłają.

Dzięki temu, przez dużą ilość paczek mają zniżki u firm kurierskich z którymi są dogadani, do których zwykły początkujący sprzedawca taki jak np Ty nie ma dostępu ;) 

Jest dokładnie tak jak pisał Ci Hojrak ;) 

I nie ma obaw o dłuższy czas przesyłki, bo kurier jest u Ciebie po paczkę w ten sam dzień. No chyba, że zamówisz dopiero wieczorem, to wtedy zjawia się następnego dnia. Np w przypadku firmy wysylajtaniej.pl paczka idze albo UPS albo KEX – sama możesz wybrać.  

• 3 weeks later...
  • 3 years later...

Ja właściwie i w firmie i prywatnie korzystam z AW Polska. Mają ofertę od przesyłek kurierskich po całą logistykę dużych paletowych towarów. Mają fajną ofertę dla przesyłek zagranicznych. Jeżeli ktoś szuka, to polecam zerknąć na stronę [ciach]

Edited by MNK
[ciach] - reklama :)