Blanche 5 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Jak w temacie- boicie się jej? Link to post
Maurycy 225 Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Próbuję się z tym pogodzić, śmierć jest nieunikniona więc po co się jej bać? Dla mnie większym lękiem jest ewentualne cierpienie przed jej nadejściem. Link to post
Blanche 5 Posted June 10, 2015 Author Report Share Posted June 10, 2015 Można się jej bać ze względu na to, że może nadejść nagle i pozostawimy po sobie niezałatwione sprawy i problemy rodzinie. Ja się samej śmierci nie boję, boję się właśnie sposobu, w jaki umrę. Boję się, że będę konać w męczarniach, z pełną świadomością tego, co się wokół mnie dzieje i do czego to prowadzi. Wolałabym umrzeć szybko, dostać kulką w łeb, niż wiedzieć, że umieram i musieć z tym żyć, bo przecież mnie nikt nie dobije. Link to post
Onil 7 Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 w sumie się nie boję, ale jeszcze na nia za wcześnie ;) Link to post
Nygus 53 Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Na razie nie myślę o tym... To nieuniknione Link to post
marian adonajski 1 Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Śmierci -NIE MA. Bać należy się, siebie samego. Bo to my sami, powinniśmy kształtować nasze życie. Jeśli tego nie robimy, to powinniśmy bać się, ale nie śmierci-tylko tego co będzie potem. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted June 19, 2019 Report Share Posted June 19, 2019 Śmierć otwiera nam drzwi do nowej wersji istnienia. Wierzę w to, że koniec naszego życia równocześnie jest początkiem czegoś nowego. Jesteśmy myślą ubraną w łachmany ciała. Przychodzi czas, kiedy zrzucamy zużyte odzienie i dostajemy nowe od Stwórcy. Myślę, że nasza śmierć jest nagrodą, wstępem na bardziej wyrafinowane salony bytu, a nie karą za tzw. grzech pierworodny, czy inne tego typu niedorzeczności. Link to post
Niebieska 224 Posted June 20, 2019 Report Share Posted June 20, 2019 Jak przyjdzie na mnie czas to trudno. Link to post
Blackia 117 Posted July 10, 2019 Report Share Posted July 10, 2019 Boje się...ale nie tyle śmierci a tego co przed nią samą mnie czeka. Link to post
Recommended Posts