Jump to content

Jak reklamować firmę?

Mordek

Recommended Posts

Co by was przekonało najbardziej do skorzystania z usług jakiejś firmy, a nie innej z tej branży? Jeśli jakość i ceny byłyby takie same, a i obsługa w obu miła. Z siostrą prowadzę zakład fryzjersko kosmetyczny, dość mały. Zastanawiamy, jak się skutecznie reklamować. Macie jakieś pomysły?

Bez przesady, ja cycki to akurat wolę nauralne i rzeczywiste, a nie na obrazku.

A do fryzjera raczej nie chodzę, do kosmetyczki tym bardziej, więc jeśli chodzi o taki zakład, to obawiam się, że nie pomogę.

Aczkolwiek powiem ci, że promocje są dobrym haczykiem na klientki i jak mogą dostać coś za darmo, to się na pewno ucieszą. Możecie więc na przykład dawać jakieś karty rabatowe na kolejny 'zabieg', a jeśli to za duży koszt, to nawet wystarczą głupie gadżety reklamowe. Ceny tego są różne, sprawdź sobie w katalogu

http://www.opengift.pl.
My tam do serwisy zamawiamy pokrowce na telefony, z nadrukiem z nazwą firmy i już jest jakaś zachęta i reklama. Nie wiem, czy u was da się to zrobić podobnie, ale podejrzewam, że tak.
  • 3 months later...

Ja uważam, że najlepszym pomysłem na reklamę jest dystrybucja czegoś wartościowego. Na plakaty ludzie nie zwracają uwagi, bo szybko się niszczą, a ulotki od razu lądują w koszu. Dobrym pomysłem na promocję jest chociażby stworzenie takiego kalendarza spam reklamowy z logo firmy, lub zdjęciami produktów. Kalendarz jest czymś, z czego każdy człowiek korzysta, więc ludzie będą zadowoleni, gdy go otrzymają od firmy, z której kupują.

• 3 years later...

cena musi być adekwatna do jakości. jeśli chodzi o zakład fryzjersko-kosmetyczny, tu na pewno przyciągnie wygląd, czystość, estetyka tego miejsca. mnie na przykład odrzuca jak widzę pełno włosów dookoła, które nie są sprzątane systematycznie, nie lubię pstrokatych wnętrz i pomarańczowych ścian. plusem byłoby też wyposażenie, np. fotel na myjni, który jest z masażerem czy możliwość wypicia kawy/herbaty/wody na miejscu. no i kosmetyki - naturalne, dobre szampony, odżywki i maski, farby z dobrym składem. może aplikacja na telefon, która umożliwia umówienie wizyty - mnie takie pomysły przychodzą na myśl.

• 5 years later...

Od siebie jeszcze wspomnę o programie Polska bezgotówkowa:

https://polskabezgotowkowa.pl/

Mozna dzięki temu uzyskać terminal za darmo. Program jest dedykowany dla firm, które jeszcze nie korzystały z usługi terminala płatniczego. W jego ramach można uzyskać terminal na ponad 12 miesięcy. Po tym czasie możecie zostawić sobie terminal albo zrezygnować jeśli uznacie, ze nie ma to sensu.
Aktualnie większość ludzi woli płacić kartą tak wiec moim zdaniem warto jest wziąc to pod uwagę.