Kaszi 0 Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Szukam fajnego podkładu do twarzy. Generalnie problemow z cerą nie mam, ale chcę aby podkład był trwały. Co polecacie? Link to post
carolynn 84 Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 1 hour ago, Kaszi said: Szukam fajnego podkładu do twarzy. Generalnie problemow z cerą nie mam, ale chcę aby podkład był trwały. Co polecacie? Świetną sprawą są kremy BB. Ale nie te europejskie "BB", lecz prawdziwe, z Korei bądź Japonii. Mi osobiście odpowiada Dr G Radiance Dual Essence, ewentualnie całkiem ok był też Dr G Brightening Balm. Są o tyle lepsze od typowych podkładów, że wydają się być lekkie wizualnie (nie sprawia się wrażenia, że wieczorem używa się dłuta do zeskrobania make-upu z twarzy), mają spore współczynniki SPF (choć wiadomo, że ochrona realna jest mniejsza od deklarowanej, bo kto by się smarował grubą warstwą takiego kremu), cera ogólnie wygląda na promienną i zdrową. Trwałość - kilka godzin, zależy od tego, jaką masz cerę. Jakkolwiek, serio polecam. Kolejną rzeczą, która się u mnie ładnie sprawdziła, jest podkład mineralny w pudrze Meow Flawless Feline. Minusem jest jednak jego dostępność...i cena. Dość podobnie sprawuje się też podkład od Lily Lolo, który spokojnie można zamówić w Polsce, lecz ceną też nie powala (ale za to jest wydajny). Ogólnie na plus minerałków przemawia fakt, że latem sprawują się lepiej od jakichkolwiek drogeryjnych, płynnych podkładów. Z tańszych (i też skutecznych) rzeczy mogę polecić Manhattan Clearface 2 in 1 Powder&Make Up. (Zaskakująco) dobra trwałość, ładnie wygładza, nieźle kryje, można używać zarówno na sucho, jak i na mokro. Cena? Około 20-25 zł. Akurat są w promocji -49% w Rossmannie :) Jeśli nie masz totalnie żadnych problemów z cerą, a jedynie chciałabyś ją zmatowić, to zastanowiłabym się nad pudrem bambusowym z BU. Jest całkowicie naturalny i nie ma obaw, że zapcha, cera oddycha, efekt - widoczny. Cenowo także wygrywa. Jeżeli jednak chciałabyś wypróbować coś z listy powyżej, to zachęcam do zaczęcia zabawy od próbek - będziesz miała pewność, że kolor i efekt jest zbieżny z tym, co chciałabyś osiągnąć. Link to post
Kaszi 0 Posted April 26, 2016 Author Report Share Posted April 26, 2016 Dzięki za posta :) Generalnie czasem coś tam mi się pojawi na tej cerze i sporadycznie mam troszkę zaczerwienione policzki, raczej potrzebuję lekkiego krycia. Kremów BB czy CC już kiedyś próbowałam i to na bank nie jest dla mnie. Link to post
carolynn 84 Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 11 godzin temu, Kaszi napisał: Dzięki za posta :) Generalnie czasem coś tam mi się pojawi na tej cerze i sporadycznie mam troszkę zaczerwienione policzki, raczej potrzebuję lekkiego krycia. Kremów BB czy CC już kiedyś próbowałam i to na bank nie jest dla mnie. Rozumiem :) W każdym razie, jeśli czasem pojawiają się jakieś krostki/przebarwienia/whatever, z tego zestawu mocno polecam ten puder Manhattana - naprawdę da się go znaleźć za niewielkie pieniądze i w momencie moich niegdysiejszych masakr na cerze nieraz ratował tyłek. Jak coś, to podrzucam linka do większej ilości opinii: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,55791,clearface-2-in-1-powder-make-up.html Jest też wersja jeszcze lżejsza (antybakteryjna), ale krycie jest widocznie mniejsze. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,56032,manhattan-clearface-compact-powder.html Także w tym przypadku cena w stosunku do jakości jest rewelacyjna :) Link to post
Mino 0 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 18 godzin temu, Kaszi napisał: Dzięki za posta :) Generalnie czasem coś tam mi się pojawi na tej cerze i sporadycznie mam troszkę zaczerwienione policzki, raczej potrzebuję lekkiego krycia. Kremów BB czy CC już kiedyś próbowałam i to na bank nie jest dla mnie. U mnie kremy typu BB czy CC też się nie sprawdzają, dobre na wakacje ale na co dzień lepiej coś trwalszego wybrać O 2016-04-20 o 20:05, Kaszi napisał: Szukam fajnego podkładu do twarzy. Generalnie problemow z cerą nie mam, ale chcę aby podkład był trwały. Co polecacie? Ja od niedawna używam SuperStay 24h od Maybelline, trzyma się ładnie cały dzień, nie ciemniej, nie załamuje się na zmarszczkach - dla mnie jest bardzo dobry Link to post
Kaszi 0 Posted April 27, 2016 Author Report Share Posted April 27, 2016 21 godzin temu, carolynn napisał: Rozumiem :) W każdym razie, jeśli czasem pojawiają się jakieś krostki/przebarwienia/whatever, z tego zestawu mocno polecam ten puder Manhattana Puder i podkład w jednym, to musi być mocny tapeciarz! Masakr raczej nie mam, ale zawsze sobie wynajdę coś co by się przyczepić. U mnie kremy typu BB czy CC też się nie sprawdzają, dobre na wakacje ale na co dzień lepiej coś trwalszego wybrać Ja od niedawna używam SuperStay 24h od Maybelline, trzyma się ładnie cały dzień, nie ciemniej, nie załamuje się na zmarszczkach - dla mnie jest bardzo dobry Czyli tez tapeciarz? Link to post
carolynn 84 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 52 minutes ago, Kaszi said: Puder i podkład w jednym, to musi być mocny tapeciarz! Masakr raczej nie mam, ale zawsze sobie wynajdę coś co by się przyczepić. Czyli tez tapeciarz? Dużo zależy od sposobu nałożenia. Ja nakładam go tylko na sucho, niedużo (o ile nie mam jakiejś paskudy) i jest ok. Ale standardowo trzeba wyuczyć się tego swoistego "wyczucia" przy nakładaniu. Możliwe, że ten "zwykły" Clearface sprawdziłby się lepiej. Aha, ważna uwaga: jak każdy nie-płynny puder, może podkreślać suche skórki. Tak, czy siak, naprawdę dobra rzecz za niewielkie pieniądze (zwłaszcza w promocji). :) Link to post
Nygus 53 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Jeśli chcesz dobry lekki podkład to spokojnie wystarczy Ci Match Perfection Rimmel (on jest matujący) jeśli masz jasną cerę polecam Ci nr 100 ivory... W typie "porcelanowej" cery będzie też fajny true ivory jest delikantnie jaśniejszy, ale zdecydowanie lepszy zimą, bo latem możesz wyglądać trochę "trupio";D nie jest drogi na promocji dorwiesz już za 30zł. Natomiast jeśli szukasz rozświetlającego i lekkie drobinki połyskujące nie stanowią dla Ciebie problemu to świetny jest Rimmel Wake Me Up jest już droższy (ok.50zł), ale nie jest tak trwały jak Match Perfection. W przypadku gdybyś chciała naprawdę dobry podkład, który ma się trzymać cały dzień to postaw na Revlon Colorstay one są nawet podzielone na typy cery do mieszanej/tłustej i suchej niestety jest to wydatek 70 złotych w normalnej cenie, ale są przecież promocje i można dorwać taniej ;D Nie wiem jaki masz typ cery i kolor czy wpada bardziej w róż czy beż, więc z odcieniami musisz poradzić sobie sama. Istotne jest też to ile chcesz na niego wydać, bo może jesteś młodą osobą i nie masz za dużo kasy to wtedy śmiało możesz brać Maybelline AffiniTone lub Maybelline AffiniMat (ok 17 zł). Pierwszy jest zdecydowanie do cery suchej, ponieważ nie będzie się sprawdzał u osób z nadmiarem sebum z strefie T i w rezultacie po paru godzinach będziesz się świeciła jak psu jajca ;D. Chyba, że jednak masz pieniążki i chcesz fajny podkład, który będzie nadawał ładny koloryt lecz nie będzie jakoś mega matujący to postaw na Inglot HD (ok.80zł). Powinnaś pamiętać też o ważnej rzeczy, która wydłuży Ci trwałość podkładu i nie tylko podkładu- UŻYWAJ BAZY ;D bo o tym dziewczyny często zapominają ;) Jest to wątek o podkładach, ale jedną wartą uwagi dopisze, bo jest dobra i niedroga ok.20zl PRIMER base Wibo. No... wystarczy tego bo uśniecie ;D Link to post
Mino 0 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 O 2016-04-27 o 20:00, Kaszi napisał: Czyli tez tapeciarz? no właśnie nie ten Superstay 24h jest trwały ale nie robi efektu maski, myślę że zasługą tu jest zawartość krzemionki która wchłania wilgoć i sprawia że nie świecimy się w ciągu dnia i podkład nie spływa Link to post
Kaszi 0 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 O 27.04.2016 o 20:56, carolynn napisał: Aha, ważna uwaga: jak każdy nie-płynny puder, może podkreślać suche skórki. Nie ma chyba podkładu który by ich nie podkreślał. Na to jest tylko jedna rada- regularny peeling! Tak często jak trzeba. O 30.04.2016 o 00:39, Nygus napisał: Nie wiem jaki masz typ cery i kolor czy wpada bardziej w róż czy beż, UŻYWAJ BAZY ;D bo o tym dziewczyny często zapominają ;) Cera jasna - typ córka młynarza :) Bazy używam, ale tylko na większe wyjścia :) O 3.05.2016 o 07:51, Mino napisał: Superstay 24h jest trwały ale nie robi efektu maski Czyli jednocześnie kryje i jest lekki? No brzmi jak ideał :D Link to post
carolynn 84 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 23 hours ago, Kaszi said: Nie ma chyba podkładu który by ich nie podkreślał. Na to jest tylko jedna rada- regularny peeling! Tak często jak trzeba. Nie zawsze jest to takie proste ;p Aktualnie przyszło mi kurować się retinoidami i dosłownie twarz mnie boli, nawet przy smarowaniu kremem. Także jakikolwiek peeling odpada w przedbiegach. Chcąc, nie chcąc, wyglądam jak jaszczurka podczas wylinki i nie bardzo mogę z tym cokolwiek zrobić. ;P Link to post
Kaszi 0 Posted May 28, 2016 Author Report Share Posted May 28, 2016 Czyli potrzebujesz podkładu mocno nawilżającego. Oj ciężko bo takie zazwyczaj mocno się świecą. Ja teraz mam ten SuperStay24. Może nie nawilża jakoś rewelacyjnie, ale dobrze kryje i to mi odpowiada. Link to post
krupczatka 0 Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 O 10.05.2016 o 20:58, carolynn napisał: Nie zawsze jest to takie proste ;p Aktualnie przyszło mi kurować się retinoidami i dosłownie twarz mnie boli, nawet przy smarowaniu kremem. Także jakikolwiek peeling odpada w przedbiegach. Chcąc, nie chcąc, wyglądam jak jaszczurka podczas wylinki i nie bardzo mogę z tym cokolwiek zrobić. ;P Oj bardzo współczuję ale na pewno nie wygląda to aż tak źle! :) Też mam problem z tymi okropnymi skórkami. Najgorzej jak cała twarz wygląda super, tylko w okolicy nosa wyłażą wredoty. O 28.05.2016 o 17:11, Kaszi napisał: Czyli potrzebujesz podkładu mocno nawilżającego. Oj ciężko bo takie zazwyczaj mocno się świecą. Ja teraz mam ten SuperStay24. Może nie nawilża jakoś rewelacyjnie, ale dobrze kryje i to mi odpowiada. Bo te matujące, to chyba z reguły mało nawilżają. Zastanawiam się nad tym podkładem od jakiegoś czasu. Link to post
Nygus 53 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 No Atlas na pewno będzie trwały ;D jeszcze jak gipsem zagruntujesz to murowane, że szybko z twarzy nie odpadnie ;D Link to post
Cesarski Egzekutor. 10 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 No ba! Farba musi mieć dobry podkład. Zapomniałem dodać styropianu siatki, by tynki nie pękały. :p Link to post
krupczatka 0 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Faceci się śmieją ale Wy też zwracacie uwagę na te laski, które są lepiej pomalowane i mają dobrze dobrane kosmetyki! Dziewczyny, które mają tak zwaną "tapetę" nie udzielają się na forach i nie dyskutują o tym. W innym przypadku byłyby dobrze pomalowane i posiadały dużo większą wiedzę na temat dobrego wyglądu Link to post
Disorder 332 Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 polecam Misshę - to co prawda jest to krem BB, ale bardzo kryjący, a lekki. jeśli jednak używam podkładu to jest to Estee Lauder. Link to post
jagna 4 Posted September 9, 2024 Report Share Posted September 9, 2024 Ja używam LRP uvmune Hydrating Lotion - dobra ochrona, do tego producent sam się chwali że jest dobry do atopowej skóry. Jest trochę tłusty i trzeba poczekać dłużej niż w przypadku innych filtrów, ale w końcu się wchłania. Zależy jakie ubrania nosisz, na czarnych nie zostawia plam. Na białych może bo jest żółtawy, ale nie sprawdzałam. Altruist w 100ml butelkach jest fajny, ale lubi zostawiać białe plamy na czarnych ciuchach. Najbardziej niewyczuwalny i niebrudzący filtr jaki miałam to był chyba Hawaiian Tropic. Jeśli macie problem z azs, polecam atopicin na skórę atopową https://atopicin.pl/sklep/ Ma dogłębne nawilżające działanie oraz łagodzi. Link to post
Recommended Posts