Disorder 332 Posted March 29, 2019 Report Share Posted March 29, 2019 No właśnie. Jakiej opcji politycznej jesteście? A może nie angażujecie się w politykę i nie macie zdania? Wybieracie się na najbliższe wybory? Co wam się podoba w obecnych rządach, a co jest według was nie w porządku? Zapraszam do luźnego, politycznego tematu. Link to post
Wania 55 Posted March 29, 2019 Report Share Posted March 29, 2019 Nie lubię ani PiSu ani PO, przy czym do Platformy mam chyba bardziej niechętne nastawienie. Nie wiem, "jakiej jestem opcji politycznej", bo nie zauważyłem jeszcze takiej partii, której program by mi w wystarczającym stopniu odpowiadał. Jeśli mi się nic nie odmieni, to na wyborach pewnie zagłosuję na Kukiza, ale nim też nie jestem szczególnie zafascynowany. W obecnym rządzie lubię stawianie na swoim w kontaktach z Izraelem, wycofanie się Morawieckiego z wizyty w Jerozolimie, aczkolwiek preferowałbym bardziej solidną reakcję. Pasuje mi też nastawienie PiSu do Unii Europejskiej. Nie lubię łączenia religii z polityką, w zasadzie nie lubię rządu, który jest zbyt ściśle powiązany z Kościołem, nie lubię też ciągłych nagonek na Rosję, ani podlizywania się Ameryce. Przy czym to ostatnie jest najbardziej, jak dla mnie, drażniące - nie tylko z tego względu, że Ameryka to taki światowy dupek wszczynający burdy gdzie się da, ale też żałośnie wygląda wesoły Duda przy Trumpie, który ma go w czterech literach. Disorder and Janko Bzykant 1 1 Link to post
Janko Bzykant 79 Posted March 29, 2019 Report Share Posted March 29, 2019 Dobrze napisane. Mam podobne zdanie jak Ty. Robi.Wielki 1 Link to post
Wania 55 Posted March 29, 2019 Report Share Posted March 29, 2019 3 godziny temu, Janko Bzykant napisał: Dobrze napisane. Mam podobne zdanie jak Ty. Janko Bzykant 1 Link to post
Jacekz 40 Posted March 29, 2019 Report Share Posted March 29, 2019 Znowu o polityce mam pisać.Wania i Janko zatłuką mnie... To trzeba się powtórzyć.. Złodzieje albo złodzieje-nacjonaliści.Wybór należy do Ciebie. Tamci kradli(ale do prywatnego życia się nie wtrącali) a ci mówią co mamy robić( czasem"..i pod drzwiami staną, i nocą kolbami w drzwi załomocą..").(a.. zapomniałem ..też kradną..;-) ) Na Madagaskar wszystkich wysłać..! Link to post
Niebieska 224 Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Wybór między dżumą a cholerą. Nie jestem ani za PO ani za PiS. Wania 1 Link to post
Robi.Wielki 11 Posted May 13, 2019 Report Share Posted May 13, 2019 Ale pytanie !!!!! Janko Bzykant 1 Link to post
Janko Bzykant 79 Posted June 12, 2019 Report Share Posted June 12, 2019 W dniu 13.05.2019 o 07:05, Robi.Wielki napisał: Ale pytanie !!!!! Może napiszesz coś więcej? Chętnie przeczytam. Robi.Wielki 1 Link to post
Recommended Posts