Janko Bzykant 79 Posted February 9, 2020 Report Share Posted February 9, 2020 Czy lubicie być zapraszani na obiady niedzielne / świąteczne przez teściów lub rodziców? Czy potraficie odmówić, czy też godzicie się na kilkugodzinną męczarnię , a może z przyjemnością przyjmujecie propozycję i cieszycie się ze spotkania przy wspólnym stole? Link to post
rebellious angel 80 Posted February 9, 2020 Report Share Posted February 9, 2020 Jestem w sumie "świeżo" po ślubie. Mieszkam u męża, moi rodzice zapraszają nas na każdą niedzielę na obiad. Jeśli tylko nie byliśmy chorzy albo nie mieliśmy wyjazdów to wpadamy na niedzielny obiad. Jestem dość sentymentalna, dla mnie te niedzielę są dość ważne, kiedy spotykamy się z rodzicami, bratem, babcią. Mój mąż niby nie protestuje (może kwestia czasu), ale nie rozumie tego, bo ma mamę za ścianą. Janko Bzykant 1 Link to post
Disorder 332 Posted February 5, 2021 Report Share Posted February 5, 2021 raz na jakiś czas bardzo miło zjeść obiad z rodzinką, w większym gronie. akceptuję wszystko oprócz namawiania na siłę na zjedzenie czegoś czego nie lubię lub nie mam w swojej diecie. ale jak mama zrobi obiad to Link to post
Recommended Posts