jagna 4 Posted October 10, 2025 Report Share Posted October 10, 2025 Hej wszystkim, mam pytanie do osób, które mają już jakieś doświadczenie z drukiem 3D na zamówienie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zleceniem wykonania kilku elementów do mojego projektu – chodzi o małe części mechaniczne o nietypowych kształtach, które muszą być dość dokładne, ale niekoniecznie metalowe. Trochę się w tym gubię, bo nie wiem, czy muszę sama przygotować gotowy plik 3D, czy firma, której zlecę wydruk, może pomóc mi go zaprojektować od podstaw. No i oczywiście kwestia kosztów – czy cena bardzo zależy od rodzaju materiału i technologii (np. FDM, SLA, SLS), czy bardziej od samego rozmiaru modelu? Zauważyłam, że niektóre firmy mają opcję szybkiej wyceny online, ale nie jestem pewna, czy to rzeczywiście daje realny obraz ceny końcowej. Jeśli ktoś z was korzystał już z takich usług, to chętnie poznam opinie i wskazówki, na co zwrócić uwagę przy pierwszym zamówieniu. Trafiłam na stronę https://druk-3d.net/ , gdzie oferują druk 3D na zamówienie i wycenę online, i zastanawiam się, czy ktoś z was miał z nimi styczność albo może polecić coś podobnego? Link to post
Recommended Posts