Jump to content

Gdy zostaniesz obrażony

Guest Amethyst

Recommended Posts

Guest Amethyst

Jak reagujesz gdy zostaniesz obrażony? Jak głęboko wchodzą w ciebie negatywne emocje innych ludzi?

Jak bardzo jesteś poruszony, gdy ktoś przekracza Twoje granice?

Nieważne czy znam osobę, czy nie.

Wszystko wchodzi we mnie jak woda w gąbkę, i nawet jak już się pogodzimy, to zawsze ten uraz zostaje.

:(

Ale umiem dopiec osobie, która ma do mnie jakieś wąty.

Jeśli jednak obraza tyczy się mojej rodziny, rodziców, a wiadomo, że niektóre osoby są nie wychowane, i zamiast obrażać mnie, to czepiają się bez powodów rodziców, to wtedy im współczuję.

Jestem zdolna zrobić wszystko :)

Jestem wrażliwą osoba i naprawdę ale bardzo mnie boli jeśli ktoś niesłusznie mnie obrazi albo robi to dla podniesienia swojego ego. Nie jestem nigdy dłużna i potrafię się odciąć, jednak to nie przynosi mi satysfakcji bo nie karmię się chamstwem. Musi troszkę czasu upłynąć aż ochłonę, czasem nawet potrzebuję się z tym "przespać".

Nie interesuje mnie to, co inna osoba ma do powiedzenia o mnie - zazwyczaj obrażają osoby obce, a jeżeli obrażają bliscy, to czas ich zmienić ;)

Natomiast jeśli ktoś obraża moich bliskich, to jestem w stanie zrobić bardzo wiele i bardzo tego NIE żałować :)

• 6 months later...
Jak reagujesz gdy zostaniesz obrażony?
Nie pozostaje obojętna czasami mogę się bardzo wkur.. a czasami po prostu sytuacje odwrócić tak ,że tej drugiej stronie będzie przykro (;
Jak bardzo jesteś poruszony, gdy ktoś przekracza Twoje granice?
Wkurzam się owszem przez chwilę ,ale nie pozostaje to we mnie i mam to w tyłku.
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Guest Anonymous

Zależy od kogo słyszę coś niemiłego.. Jeżeli jest to dla mnie osoba ważna, to biorę to sobie do serca. Mimo, że nie pokazuję tego po sobie bardzo mnie to boli i zastanawiam się jaka jest przyczyna takiej a nie innej opinii. Często też odgrywam się, czego później żałuję.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

W realnym życiu nie dam się obrażać! Od nikogo nie jestem zależny, więc nikt nie ma prawa mnie strofować, obrażać, a jestem agresywny. Chociaż to zależy kto mnie obraża, i w jaki sposób

Kobiecie, nic bym nie zrobił, nawet lubię, ale facetowi-nie darowałbym

W internecie, mi to lata czy kto mnie obraza czy nie

Bo w internecie każdy jest anonimowy, i mocny w mordzie, co mnie śmieszy

Mnie wszelkie docinki, obmawianie, próby obrażenia mnie - czy to w necie czy w realu - jedynie śmieszą. Znam swoją wartość, choć z drugiej strony nie jestem zarozumiała. Nie wdaję się w wulgarne słowne potyczki i przepychanki, nie mój poziom.

Jezeli obraza mnie osoba ktora jest dla mnie wazne to chociaz mnie to boli to biore to sobie do serca i zastanawiam sie dlaczego sadzi tak a nie inaczej. Jezeli jest to ktos mi obojetny to odpowiadam 'aha' i wybucham smiechem.