Jump to content

Dom czy mieszkanie?

Catalina

Recommended Posts

Mieszkałem w bloku, następnie przeniosłem się do nowego domu wolnostojącego, potem zaliczyłem dwa szeregowce i dwa kolejne bloki. Zdecydowanie wolę dom wolnostojący na dużej działce, chociaż nie wiem czy kiedykolwiek będzie mnie stać na taki luksus. Najbardziej podoba mi się dom mojego dziadka - odnowiona, powiększona chata po prababci, zdala od innych zabudowań, praktycznie całkiem otoczony lasem.

• 6 years later...
W dniu 16.12.2012 o 19:22, Disorder napisał:

19 lat mieszkałam w mieszkaniu, od kilku miesięcy w domu - zdecydowanie wolę dom.

wszystko ma swoje wady i zalety, ale obecnie jestem bardzo zadowolona z miejsca zamieszkania.

nie chciałabym z powrotem wrócić do mieszkania.

jak to człowiek zmienia zdanie...

dom jak już to tylko na starość, ewentualnie jak będzie mnie stać na panią/pana do sprzątania. wolę mieszkanie, np. dwupoziomowe.

• 3 months later...

Moim zdaniem to kwestia gustu bo nie każdy będzie lubił dom z dużym podwórkiem i odwrotnie nie każdy chce mieć mieszkanie bez podwórka i ogrodu. Ostatnio miałam okazję widzieć jak wygląda budowa domu drewnianego i powiem szczerze, że efekt końcowy bardzo mnie zaskoczył. Oczywiście pozytywnie. Mogłabym w takim mieszkać. Chciałabym mieć taki dom z bali cena jednak póki co nie jest w moim zasięgu.

Edited by ketty
  • 2 years later...

Mieszalam w mieszkaniu i dobrze mi sie mieszkało. 

Potem przeprowadziłam sie do wybudowanego przez siebie domu i mieszka mi sie jeszcze lepiej ;) Moim zdaniem wszystko ma swoje wady i zalety i powinniśmy się zastanowić, co jest dla nas najlepsze :)

https://homly.to/artykuly/czy-ceny-mieszkan-spadna-w-najblizszym-czasie

Kilka informacji o cenach nieruchomości obecnie.