Jump to content

Czy uważasz się za osobę szczęśliwą?

Guest Amethyst

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Na dzień dzisiejszy - tak. Uważam się za osobę szczęśliwą :-)

Mam wszystko to, czego potrzebuję.

Mam dach nad głową, mam co jeść, w co się ubrać, nie mam problemów ze zdrowiem.

Mam wspaniałych przyjaciół i kochanego chłopaka.

Poza tym mam cel w życiu, który nadaje mu sens.

Wszystko to, co jest mi niezbędne mam i to doceniam.

Reszta to tylko dodatek do życia, który może, ale nie musi być.

• 4 weeks later...

Jestem szczęśliwą osobą, mimo iż w moim życiu były trudne chwile. Nie uważam siebie, że mam życiowego pecha i nigdy nie odnajdę swojego szczęścia.. Nie zwątpiłem i nie zwątpię w to, ale nie mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwy 100% jeśli chodzi o % to jakieś 90-98% :) a to dużo ;)

• 2 months later...
Ale zawsze znajdzie się coś co mogłoby być lepsze i dawało by mi więcej szczęścia :letssin:

Otóż to, nie masz mnie.. :hihi: :letssin:

Czy jestem szczęśliwy - hm, ciężkie pytanie zwłaszcza, że jestem sam i nie mam bliskiej mi osóbki :P Nie licząc rodziny..

Znajdę dobrą robotę, kandydatkę na dziewczynę, portfel pełen grubej monety... wtedy będę mógł powiedzieć z czystym sumieniem, że jestem człowiekiem szczęśliwym.

Szczęście jest w nas :) W każdej sytuacji możemy czuć się szczęśliwi lub nie. Zależy od postrzegania świata, chociaż z pieniędzmi na pewno żyje się łatwiej niż bez. We wszystkim można znaleźć aspekty pozytywne i negatywne. Wydaje mi się, by czuć się szczęśliwym potrzebna jest wewnętrzna równowaga, poczucie świadomości, że jest i będzie dobrze.

Czuje się szczęśliwa, wszystko jest normalnie (fajne jest to że w Rosji normalnie znaczy dobrze, a u nas to raczej tak bez fajerwerków, nic się nie dzieje). Miewam czasami chwile, gdy przychodzi myśl, że można by było to życie przeżywać jeszcze bardziej intensywnie, ale lepiej odganiać takie, pielęgnować myśli dobre, miłe i wzniosłe a te gorsze ignorować a same znikną i staniemy się szczęśliwi :) chyba... ;)

• 1 month later...

A z definicji jaką osobę można uważać za szczęśliwą? Tą co ma dużo forsy? Codziennie śpi z kimś innym?

Cóż... Osobiście uważam się za osobę cholernie szczęśliwą. Pomimo pewnych faktów, na prawdę jestem szczęśliwy. I mam nadzieję, że ten stan nigdy się nie zmieni.

• 2 weeks later...

Nie. Mam nudne życie, w szkole ciągle z kimś rozmawiam, a jednak uważam się za indywidualistę. Jeśli chodzi o naukę to gdybym poświęcał choć chwilkę miałbym wspaniałe oceny, ale jestem strasznie leniwy. Mam wielu dobrych ziomków, którzy nigdy by mi źle nie życzyli, ale raczej z nimi sobie nie porozmawiam trochę bardziej emocjonalnie. Każda kolejna sympatia twierdzi, że jestem wspaniałym chłopakiem, ale zawsze czegoś mi brakuje. I tak mógłbym wymieniać ale it makes nonsense.

• 6 months later...
  • 2 weeks later...

Myślę, że nie chciałabym być do końca szczęśliwą osobą. Lubię sobie ponarzekać, pomarudzić czasem z zupełnie błahych powodów. Nie stronię również od kłótni z otoczeniem. Czy jestem szczęśliwa? Niby mam w życiu wszystko, czego bym chciała, ale wciąż mi czegoś brakuje. Chciałabym najbardziej uzyskać wybaczenie od tych, których najmocniej ostatnio zraniłam- tylko wówczas, kiedy by się ono spełniło, mogłabym mówić, że jestem szczęśliwą osobą.

Czy uważam się za osobę szczęśliwą? Powiem tak: teraz na pewno częściej, niż ostatnimi czasy. Bo ostatnimi czasy w ogóle nie byłem szczęśliwy. Teraz mam szansę zmienić swoje życie, mam przy sobie kochającą kobietę i to czyni mnie szczęśliwym. I będę dążył do pełni szczęścia.

• 2 weeks later...
  • 7 months later...