Guest Amethyst Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Co najczęściej przywozicie z podróży? :) Jeśli o mnie chodzi jest to zawsze obowiązkowo pełno pocztówek . Link to post
Kaha 1 Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Staram sie przywieźć jak najwięcej :P Z tych miejsc gdzie mi sie najbardziej podobało, potrafię przywieźć nawet rachunek z restauracji. Ale najczęściej są to pocztówki, bilety wstępu do muzeów itd, kolorowe foldery... Potem miło powspominac "jak byłam gdzieśtam, to w takiej małej uliczce znalazłam przesympatyczną knajpkę w której jadłam pyszne coś-tam..." :lol-sweat: =D Link to post
Guest Anonymous Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja np. z wycieczek szkolnych najbardziej pamiętam noce (: Link to post
Guest Amethyst Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 najbardziej pamiętam noce (: Szalone noce podczas wycieczek szkolnych i nie tylko szkolnych Też pamietam. Link to post
Stephanie 1 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Najczęściej rozmaite bilety wstępu i tym podobne rzeczy, choć zdarza mi się przywieźć też coś, co mi akurat wpadło w oko - ale to zdarza się rzadko. Link to post
Catalina 0 Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Szalone noce podczas wycieczek szkolnych i nie tylko szkolnych Też pamietam. Nie da się zapomnieć takich wypadów. :letssin: Jeżeli o mnie chodzi staram się przywieźć masę pocztówek i widokówek. Link to post
Guest Wojtek Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Szalone noce podczas wycieczek szkolnych i nie tylko szkolnych Też pamietamja też :] nawet pare zdjęć sie porobiło podczas takich nocy ;D Link to post
Koleszko 204 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Och wycieczki szkolne. To jest coś :D Zwłaszcza takie kilkudniowe :D Kiedyś za to, że się tradycyjnie schlaliśmy to musieliśmy od 6 do 7 biegać w temp. -10 stopni. :/ Link to post
dolly 2 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Zdjęcia, pocztówki, figurki, bilety :D Link to post
kissmyass 12 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Kiedyś miałem fioła na punkcie kufli do piwa. Z każdych wakacji przywoziłem jakiś :D Teraz mi się już znudziły, i szkoda mi pieniędzy kupować pamiątki :/ tym bardziej że takie gówienka nie cieszą. Link to post
rebellious angel 80 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 pocztówki, zdjęcia- to teraz najczęściej przywożę z wycieczek. figurki- na ich punkcie miałam kiedyś fioła. z jednej wycieczki mogłam przywieźć nawet z 10 ich. [; bilety wstępu też oczywiście zachowuję na pamiątkę. Link to post
Guest Sasson Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Zazwyczaj to jakieś drobne pamiątki,multum zdjęć no i wrażenia :] Link to post
ananana 0 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Z tych miejsc gdzie mi sie najbardziej podobało, potrafię przywieźć nawet rachunek z restauracji. Ale najczęściej są to pocztówki, bilety wstępu do muzeów itd, kolorowe foldery... O tak! :D Aż żal wyrzucić ten mały świstek papieru gdy wydaliśmy albo kupę kasy na coś albo gdy miejsce pozostawiało po sobie niesamowite wrażenia. Także kulinarne ;) Ostatnio przywiozłam kilka kamyków wyłowionych z rzeki nad którą spędziłam wakacje. Mam jeszcze jeden z innego miejsca a także pełno szyszek z lasów różnorakich. Nie mogę się nigdy powstrzymać by nie zabrać kilka ze sobą do domu :) Link to post
trus 208 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 jak byłam młodsza to z koloni zawsze wracałam z małymi pakunkami pełnymi przeróznych pamiątek, kupowałam wszystko co popadnie . z wiekiem przeszło i wolę wydawać pieniądze na rózne inne rzeczy :> aczkolwiek zawsze robię zdjęcia, jeśli jestem nad morzem to przywoze tonę piasku i kamyków, zatrzymuję bilety, paragony itd Link to post
Pyskata. 179 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 trus, masz jeszcze jedną pamiątke z tych wakacji, nie możesz zapomnieć :> Ja czasami cos tam zatrzymam sobie, ewen. kupię. Link to post
Arantxa 0 Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Lubie bardzo zwozić różne sentymentalne śmieci - rachunki, wyciągi z bankomatu, bilety wstępu gdzieśtam, bilety komunikacji miejskiej, kamyki, patyki, liście itd. ^^" Z takich grubszych rzeczy to oczywiście pocztówki, bawię się w postcrossing, więc się przydają. Często też kupuję ubrania, płyty cd i filmy na dvd. Link to post
Judy Neko 4 Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Z podróży na ogół przywożę pocztówki, kamyki i muszle- jak bywam nad morzem. Link to post
Lili 0 Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Najlpesze to są zdjęcia. Zawsze mam ich trochę a to tego a tamtego a tu mnie trzeba uwiecznić... Najlepsze wspomnienia. Mam też karton pełen pocztówek, śmieci innego rodzaju które czekają na porządek ale przecież one są ważne... Teraz staram się przywozić tylko to, co może być potrzebne:) Link to post
trus 208 Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 trus, masz jeszcze jedną pamiątke z tych wakacji, nie możesz zapomnieć :> hauahauhaa, racja xD naklejki z piw też się zaliczają do pamiątek, prawda ? xD Link to post
Disorder 332 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 jak byłam młodsza to kupowałam dla siebie, znajomych i rodziny zawsze jakiś drobiazg. teraz głównie zdjęcia i pocztówki - obowiązkowo. czasem jakiś dobry trunek też, nie mogłam z Francji wrócić bez szampana. Link to post
Luvuu 380 Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Kiedyś kupowałam mnóstwo bezużytecznych pamiątek, teraz ograniczam się jedynie do kupowania pocztówek, które z resztą zbieram. Mam już całkiem pokaźną kolekcję, z niektórych wyjazdów zdarza mi się przywieźć nawet kilkanaście kartek ;) Link to post
Mrs_Misery 220 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Dla mnie pamiątkami z podróży są przede wszystkim zdjęcia, bilety, rachunki, a nawet gdy spotkam ciekawą roślinę na swojej drodze potrafię ją zasuszyć schować w notatnik. Nie potrafiłabym odczuć takich wspomnień przeglądając pocztówki czy figurki straganowe jak podczas przeglądania starych biletów, suszonych roślin czy zdjęć. Link to post
Maurycy 225 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Jak wyżej. Unikam kupowania figurek/laleczek/innego hurtowego badziewia, chyba że jest to coś wyjątkowo ciekawego. Link to post
malynaaaaa 25 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Przeważnie pocztówki, choć i to nie zawsze ;) z kilku podróży zachowałam bilety.Szkoda mi wydawać kasy na kurzołapy, które mają mało wspólnego z danym miejscem i można je kupić praktycznie wszędzie. Link to post
Bella 1 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Nie lubię straganowych bibelotów dlatego rzadko stanowią one moje pamiątki z podróży. Zdjęcia są najlepsze! Link to post
Recommended Posts