Jump to content

Pamiątki z podróży

Guest Amethyst

Recommended Posts

Staram sie przywieźć jak najwięcej :P

Z tych miejsc gdzie mi sie najbardziej podobało, potrafię przywieźć nawet rachunek z restauracji. Ale najczęściej są to pocztówki, bilety wstępu do muzeów itd, kolorowe foldery...

Potem miło powspominac "jak byłam gdzieśtam, to w takiej małej uliczce znalazłam przesympatyczną knajpkę w której jadłam pyszne coś-tam..."

:lol-sweat: =D

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...
Z tych miejsc gdzie mi sie najbardziej podobało, potrafię przywieźć nawet rachunek z restauracji. Ale najczęściej są to pocztówki, bilety wstępu do muzeów itd, kolorowe foldery...

O tak! :D

Aż żal wyrzucić ten mały świstek papieru gdy wydaliśmy albo kupę kasy na coś albo gdy miejsce pozostawiało po sobie niesamowite wrażenia. Także kulinarne ;)

Ostatnio przywiozłam kilka kamyków wyłowionych z rzeki nad którą spędziłam wakacje. Mam jeszcze jeden z innego miejsca a także pełno szyszek z lasów różnorakich. Nie mogę się nigdy powstrzymać by nie zabrać kilka ze sobą do domu :)

• 3 weeks later...

jak byłam młodsza to z koloni zawsze wracałam z małymi pakunkami pełnymi przeróznych pamiątek, kupowałam wszystko co popadnie .

z wiekiem przeszło i wolę wydawać pieniądze na rózne inne rzeczy :>

aczkolwiek zawsze robię zdjęcia, jeśli jestem nad morzem to przywoze tonę piasku i kamyków, zatrzymuję bilety, paragony itd ^^

Lubie bardzo zwozić różne sentymentalne śmieci - rachunki, wyciągi z bankomatu, bilety wstępu gdzieśtam, bilety komunikacji miejskiej, kamyki, patyki, liście itd. ^^"

Z takich grubszych rzeczy to oczywiście pocztówki, bawię się w postcrossing, więc się przydają. Często też kupuję ubrania, płyty cd i filmy na dvd.

Najlpesze to są zdjęcia.

Zawsze mam ich trochę a to tego a tamtego a tu mnie trzeba uwiecznić...

Najlepsze wspomnienia.

Mam też karton pełen pocztówek, śmieci innego rodzaju które czekają na porządek ale przecież one są ważne...

Teraz staram się przywozić tylko to, co może być potrzebne:)

• 2 years later...
  • 4 months later...

Dla mnie pamiątkami z podróży są przede wszystkim zdjęcia, bilety, rachunki, a nawet gdy spotkam ciekawą roślinę na swojej drodze potrafię ją zasuszyć  schować w notatnik. Nie potrafiłabym odczuć takich wspomnień przeglądając pocztówki czy figurki straganowe jak podczas przeglądania starych biletów, suszonych roślin czy zdjęć. 

• 2 weeks later...